Τα Άλυτα Υπερφυσικά Μυστήρια της Βρετανίας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

To φάντασμα ενός αστροναύτη, τα ανεξήγητα τροχαία ατυχήματα και το μυθικό τέρας:
Η Βρετανία είναι γεμάτη από υπερφυσικά μυστήρια που ποτέ δεν μπόρεσαν να λυθούν
Από μυστηριώδη τέρατα μέχρι φαντάσματα, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Βρετανία. Το μεγάλο νησί φαίνεται να βιώνει περισσότερη δόση υπερφυσικών φαινομένων.
Ενώ μερικά μυστήρια- όπως το τέρας του Λοχ Νες και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης - είναι παγκοσμίως γνωστά, άλλα έχουν παραμείνει σχετικά άγνωστα στον περισσότερο κόσμο.
Και παρόλο που πολλά από τα μυστήρια έχουν διαγραφεί ως απολύτως φυσιολογικές εκδηλώσεις, κανένας δεν τα έχει ποτέ πλήρως λύσει ή καταρρίψει.

Μια λίστα από τους πιο σταθερούς τρομακτικούς γρίφους της χώρας, αρχικά συντάχθηκε από το Brilliantly British, δείχνει την μεγάλη ποικιλία ανατριχιαστικών μυστηρίων στη Βρετανία.

1) Ο Αστροναύτης του Solway

Ασχοληθήκαμε με το θέμα και παλαιότερα. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Jim Templeton τράβηξε μια σειρά από φωτογραφίες της νεαρής κόρης του το 1964, ενώ ήταν σε ημερήσια εκδρομή στο Burgh Marsh, με θέα το Solway Firth στην Cumbria.
Όταν εμφάνισε τις φωτογραφίες, πρόσεξε για πρώτη φορά ότι υπήρχε η εικόνα ενός φαντάσματος με λευκά ενδύματα, προφανώς φορώντας ένα διαστημικό κράνος, που στεκόταν στο βάθος.
Ο Τempleton, επέμενε ότι δεν υπήρχε κανείς γύρω από το ξενοδοχείο, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία και ανέφερε το θέμα στην αστυνομία - αλλά του είπαν ότι δεν ήταν κάτι ύποπτο.
Λίγο αργότερα, δέχτηκε μια επίσκεψη από δύο άνδρες που δήλωσαν ότι εργαζόταν για την κυβέρνηση και ανέφεραν τον εαυτό τους με βάση αριθμό και όχι όνομα.
Μερικοί έχουν προτείνει ότι ο «αστροναύτης», ήταν απλώς η γυναίκα του Templeton, που στέκεται με την πλάτη στην κάμερα - αλλά ο Templeton επέμεινε ότι δεν ήταν στο πλάνο τη στιγμή που τράβηξε την φωτογραφία.

2) Η Bella στη Wych Elm (Φτελιά)

Όταν τέσσερις μαθητές κυνηγούσαν στο Hagley Woods, κοντά στο Stourbridge του Worcestershire, το 1943 βρήκαν έναν ανθρώπινο σκελετό κρυμμένο στην κουφάλα μιας Wych Elm(Φτελιάς).
Ανέφεραν τη μακάβρια ανακάλυψη στις αρχές, αλλά ενώ η αστυνομία μπόρεσε να βρει, ότι η γυναίκα-θύμα ήταν νεκρή για περίπου 18 μήνες δεν είχαν ενδείξεις για την ταυτότητά της.
Λόγω του χάους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι χαμένοι, που οι αρχές δεν μπορούσε να περιορίσουν τον αριθμό των αγνοουμένων -αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε εκεί.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, διάφορα graffiti άρχισαν να εμφανίζονται στην περιοχή ρωτώντας, «Ποιος έβαλε τη στη (μαγική;) Φτελιά;» (Who Put Bella in the Witch Elm), πυροδοτώντας εικασίες ότι η δολοφονία θα μπορούσε να είναι μέρος τελετής μαύρης μαγείας.
Πέρυσι δύο πιθανά θύματα, μια Ολλανδή επισκέπτρια και το άλλο μια πόρνη από το Μπέρμιγχαμ, προτάθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του BBC σχετικά με το μυστήριο.

3) Τα Τριχωτά Χέρια του Dartmoor




Κατά τις πρώτες ημέρες του αυτοκινήτου, ένας αριθμός οδηγών δήλωσαν ότι έχουν σχεδόν θανατηφόρα ατυχήματα σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του δρόμου στο Dartmoor του Devon.
Τα θύματα ανέφεραν ότι ένιωθαν τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες ξαφνικά να τραντάζονται και να βγαίνουν από το δρόμο τους -λέγοντας ότι ήταν σαν μια αόρατη δύναμη είχε πάρει τον έλεγχο του οχήματος.
Μερικοί από εκείνους που έπαθαν το φαινόμενο δήλωσαν ότι είχαν δει ένα εξωπραγματικό ζευγάρι τριχωτά χέρια να αρπάζει το τιμόνι και να προσπαθήσει να τρακάρει το αυτοκίνητό τους.
Το 1921 ο Δρ. Ε.Η. Helby, ο οποίος εργαζόταν στη Φυλακή του Dartmoor, σκοτώθηκε όταν η μοτοσικλέτα του βγήκε από τον δρόμο και είχε δύο νεαρά κορίτσια στο διπλανό καροτσάκι της μοτοσυκλέτας.
Οι ντόπιοι έχουν προτείνει ότι το μυστήριο θα μπορούσε να εξηγηθεί από την επικίνδυνη καμπυλότητα του δρόμου, ή ότι οι ξένοι οδηγούν πολύ γρήγορα στα στενά δρομάκια της εξοχής.

4) Το Βαμπίρ του Highgate

Από τη δεκαετία του 1960, οι επισκέπτες στο Νεκροταφείο Highgate στο βόρειο Λονδίνο - όπου ο Καρλ Μαρξ και άλλες διάσημες προσωπικότητες είναι θαμμένες -ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει ένα βαμπίρ να περιφέρεται ανάμεσα ανάμεσα στους τάφους.
Άλλοι ανέφεραν διάφορα φαντάσματα, όπως άγνωστες φωνές, ένα πρόσωπο να κοιτάζει μέσα από την πύλη ή μια γυναίκα στα λευκά.
Η είδηση ​​προκάλεσε δύο αντίπαλους κυνηγούς φαντασμάτων, τον David Farrant και τον Sean Manchester, ο οποίος έκανε το φαινόμενο, διάσημο εθνικό μυστήριο.
Ο Manchester διοργάνωσε ένα τεράστιο κυνήγι βαμπίρ την Παρασκευή 13, Μάρτη, του 1970, με δεκάδες λάτρεις να ψάχνουν το νεκροταφείο για να βρουν το τέρας.
Το μυστήριο -το οποίο λέγεται ότι ενέπνευσε την ταινία Dracula του 1972 της Hammer Horror - ποτέ δεν λύθηκε, αλλά ο Manchester και ο Farrant ποτέ δεν εγκατέλειψαν την αναζήτηση - ή την άγρια ​​αντιπαλότητα τους.

5) Η Γέφυρα του Overtoun

Περισσότερα από 50 σκυλιά πέθαναν πέφτοντας μόνα τους από την Γέφυρα του Overtoun στο Δυτικό Dunbartonshire τα τελευταία 70 χρόνια, με εκατοντάδες άλλα που επιβίωσαν η πτώση.
Τα κατοικίδια ζώα συνήθως έτρεχαν κατά μήκος χαρούμενα ως την κορυφή της γέφυρας γοτθικού στιλ πριν ξαφνικά βουτήξουν πάνω από τα τείχη, πάντα στο ίδιο σημείο και πάντα τις ηλιόλουστες μέρες.
Ο συγγραφέας Paul Owens πρότεινε πρόσφατα ότι η εξήγηση για τις μαζικές αυτοκτονίες των σκύλων ήταν το φάντασμα της Lady Overtoun, μια ταραγμένης γυναίκα που προφανώς πέρασε χρόνια περιφερόμενη στην περιοχή αφού ο σύζυγός της πέθανε το 1908.
Αλλά, άλλοι έχουν μια πιο πεζή απάντηση, επισημαίνοντας ότι όλα τα σκυλιά που επηρεάστηκαν είχαν πολύ καλή όσφρηση και ράτσα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα είχε προσελκύσει το άρωμα μιας οικογένειας βιζόν που φωλιάζει κάτω από τη γέφυρα.

6) Το Συμβάν στο Δάσος του Rendlesham

Το περιστατικό που αναφέρεται ως «Ρόσγουελ της Βρετανίας» συνέβη τον Δεκέμβριο του 1980, όταν ανεξήγητα φώτα θεάθηκαν πάνω από το Δάσος του Rendlesham στο Suffolk.
Σε δύο ξεχωριστές νύχτες λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, το στρατιωτικό προσωπικό είπε ότι είδε φώτα να πετούν στον ουρανό και να κατεβαίνουν στις δασικές εκτάσεις -προκαλώντας στα ζώα «φρενίτιδα».
Όταν έφτασαν στο χώρο όπου τα αντικείμενα υποτίθεται ότι προσγειώθηκαν, βρήκαν σημάδια καψίματος στο έδαφος, αλλά χωρίς ίχνη από συντρίμμια.
Ο Charles Halt, συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανέφερε τις θεάσεις στο Υπουργείο Άμυνας και στη συνέχεια κατηγόρησε Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους ότι συνωμοτούν για να καλύψουν το περιστατικό.
Ένας αριθμός πιθανών εξηγήσεων για το μυστήριο έχουν διατυπωθεί, όπως ασυνήθιστα φωτεινά αστέρια, λάμψεις από ένα κοντινό φάρο και οι ισχυρισμοί ότι ήταν απλώς μια φάρσα.

7) Το Στοιχειωμένο Σπίτι στο Enfield

Όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, υπερφυσικά και περίεργα φαινόμενα συνέβησαν σε ένα σπίτι στην Αγγλία. Σε ένα προαστιακό σπίτι στο Enfield, στο βόρειο Λονδίνο διεξήχθησαν τα συμβάντα του μυστηρίου με τα φαντάσματα μεταξύ 1977 και 1979, όταν η 11χρονη Janet Hodgson επανειλημμένα καταλήφθηκε από το πνεύμα ενός γέρου.
Η μητέρα της, Peggy ενοχλήθηκε από τους επανειλημμένους θορύβους από τον πάνω όροφο του κτιρίου -αλλά όταν ανέβηκε, είδε μια συρταριέρα να κινείται μόνη της.
Η Janet ισχυρίστηκε ότι το «στοίχειωμα» στη συνέχεια επιδεινώθηκε, περιλαμβάνοντας αντικείμενα που ρίχνονταν γύρω από το δωμάτιο και κατέληγαν μαζί της και την αδελφή της να αιωρείται στον αέρα.
Το παιδί άρχισε να μιλάει με τη φωνή του Bill Wilkins, ενός προηγούμενου κάτοικου του σπιτιού, και χρησιμοποιούσε άσχημη γλώσσα περιγράφοντας πώς πέθανε. Ένα συνεργείο του BBC προσπάθησε να κινηματογραφήσει τις ταραχές, αλλά διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός τους καταστράφηκε από μια ανεξήγητη ηλεκτρική βλάβη.
Η Janet και η αδελφή της αργότερα παραδέχτηκαν ότι είχαν εφεύρει κάποια από τα παραφυσικά επεισόδια για να ξεγελάσουν τους ερευνητές, αλλά επέμειναν ότι τα περισσότερα από τις υπερφυσικά συμβάντα είχαν πραγματικά συμβεί.
Η ιστορία έγινε σειρά στο Sky TV, The Haunting Enfield και μεταδόθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

8) Η Υστερία στο Hollinwell
Περίπου 300 παιδιά υπέφεραν από μια μυστηριώδη, ξαφνική ασθένεια στη γιορτή του Hollinwell σε στο Kirkby-in-Ashfield, του Nottinghamshire τον Ιούλιο του 1980.
Μέσα σε λίγα λεπτά, τα παιδιά που έπρεπε να παίζουν σε διάφορες ορχήστρες χάλκινα πνευστά κατέρρευσαν, πολλά έκανα έμετο και διαμαρτυρήθηκαν για επώδυνους πονοκεφάλους.
Συνολικά 259 άτομα υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο μετά το επεισόδιο, αλλά δεν υπήρχε καμία εξήγηση για τα αίτια της ασθένειας.
Μερικοί το θεώρησαν ως ένα ξέσπασμα μαζικής υστερίας -αλλά άλλοι πρότειναν ότι η χρήση ενός τοξικού φυτοφαρμάκου ήταν αρκετή για να προκαλέσει τις περίεργες εκδηλώσεις.

9) Το θηρίο του Bodmin




Για δεκαετίες, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι μια μεγάλη γάτα ή αιλουροειδές ζει στο Bodmin Moor στην Κορνουάλη, μετά από αναφορές ακρωτηριασμένων ζώων και ισχυρισμούς περιστασιακών θεάσεων.
Οι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι ήταν αδύνατο να ζει στην περιοχή μια αποικία αγριόγατων, λόγω της έλλειψης διαθέσιμης τροφής, αλλά μια κυβερνητική έρευνα δεν απέκλεισε την παρουσία ενός μοναχικού πλάσματος.
Το 1995, ένα νεαρό αγόρι ανακάλυψε ένα μεγάλο κρανίο γάτας δίπλα στον ποταμό Fowey, με τεράστια δόντια που έδειχναν ότι θα μπορούσε να ανήκει σε λεοπάρδαλη.
Μια ανάλυση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πράγματι μια λεοπάρδαλη -αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό πώς τα κατάφερε στον απομακρυσμένο βάλτο.

10) Το Τέρας του Λοχ Νες

H Nessie είναι, φυσικά, η αρχέτυπη ιστορία μυστηρίου της Βρετανίας -και 1.400 χρόνια αφότου προέκυψε ο θρύλος για πρώτη φορά, δεν είμαστε πιο κοντά στην επίλυση του.
Τον 6ο αιώνα, ο Άγιος Columba λέγεται ότι έσωσε έναν άνθρωπο από την επίθεση ενός «τέρατος του νερού», που ζούσε στον ποταμό Ness, που ρέει μακριά από τη λίμνη.
Αλλά δεν ήταν μέχρι το 1933 που δόθηκε στο πλάσμα το όνομα που φέρει σήμερα, ξεκινώντας έναν παροξυσμό που ποτέ δεν έσβησε.
Την επόμενη χρονιά, η πιο γνωστή φωτογραφία τραβήχτηκε από τον γυναικολόγο Robert Kenneth Wilson και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail, καθορίζοντας την εικόνας του τέρατος ως δεινόσαυρος σαν θηρίο με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι.
Αυτή η εικόνα αργότερα αποδείχθηκε ότι είναι φάρσα -αλλά πολλοί λάτρεις του παραφυσικού αρνούνται να δεχτούν ότι το τέρας δεν υπάρχει, και η απομακρυσμένη τοποθεσία της λίμνης και το εξαιρετικό βάθος της συνέχισαν να τροφοδοτούν τις φήμες ότι πρέπει να υπάρχει κάτι παράξενο μέσα.

11) Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

127 χρόνια αργότερα, δεν είμαστε πιο κοντά στο να ανακαλύψουμε ποιος ακριβώς διέπραξε τις βίαιες δολοφονίες πέντε πορνών στο East End του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888.
Τα άτυχα θύματα βρέθηκαν ακρωτηριασμένα στο Whitechapel σε ένα ξεφάντωμα εγκλήματος που συγκλόνισε το βικτοριανό κοινό.
Οι δολοφονίες πυροδότησαν εθνικό πανικό, αλλά παρά την τεράστια έρευνα της αστυνομίας ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ και φαίνεται ότι διέφυγε της δικαιοσύνης για πάντα.
Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές θεωρίες για την ταυτότητα του δολοφόνου, με ορισμένους παρατηρητές να προτείνουν ότι θα πρέπει να ήταν γιατρός ή χασάπης με δεδομένο τον φρικιαστικό και ακριβή ακόμη τρόπο που τα σώματα των θυμάτων παραποιήθηκαν.



ΠΗΓΗ
Τα Άλυτα Υπερφυσικά Μυστήρια της Βρετανίας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ) Τα Άλυτα Υπερφυσικά Μυστήρια της Βρετανίας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.