Μουσικός δημιουργούσε έργα έχοντας «επικοινωνία» με διάσημους νεκρούς συνθέτες (Βίντεο)


Η Rosemary Brown έγινε γνωστή για τη μουσική της την οποία δημιούργησε όπως έλεγε με τη βοήθεια διάσημων θανόντων συνθετών.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 αυτή η αινιγματική βρετανίδα πιανίστρια τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, χάρη στις εντυπωσιακές τις συνθέσεις που ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια πνευμάτων διάσημων συνθετών του παρελθόντος όπως του Φραντς Λιστ, του Μπετόβεν και του Σοπέν.

Παρά το δεδομένο σκεπτικισμό για την ιστορία και τα έργα της μουσικής που δημιούργησε, κάποιοι ειδικοί πίστευαν ότι ίσως κάτι ασυνήθιστο θα μπορούσε πράγματι να συμβαίνει, σύμφωνα με το theepochtimes.
Ο πιανίστας και ειδικός στον Σοπέν, Peter Katin ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με τα έργα της, ενώ ο συνθέτης Humphrey Searle σημείωσε τις μουσικές ομοιότητες μεταξύ και εκείνων του Φραντς Λιστ κατά τα τελευταία στάδια της ζωής του.

«Θα ήταν δύσκολο ακόμη και για έναν πολύ ικανό και άρτια εκπαιδευμένο συνθέτη να καταφέρει να παίξει τόσο καλά αυτές τις συνθέσεις, ειδικά στις ταχύτητες του έργου», έγραψε η πιανίστρια Elene Gusch.
Όταν της ζητήθηκε να αποδείξει πως «διοχετεύονταν» αυτές οι συνθέσεις, η Μπράουν εξήγησε ότι δεν ήταν σε θέση να το πράξει, ζητώντας το έτσι απλά, διότι η επικοινωνία της με τους συνθέτες ήταν παθητική από τη φύση τους.
Το 1969 η Μπράουν τραγούδησε ένα άψογο κομμάτι στην μια ταινία του BBC, με πολλούς ειδικούς να λένε ότι οι συνθέσεις της ήταν υπερβολικά πολύπλοκες για να τα έχει καταφέρει μόνη της.



Δυστυχώς η Μπράουν πέθανε το 2001 και το εκπληκτικό της ταλέντο δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά.
«Μερικά από τα έργα της δεν ήταν τόσο καλά, αλλά κάποια άλλα ήταν θαυμάσια που θα μπορούσαν να τα είχε γράψει και ο Μπετόβεν,» δήλωσε ο συνθέτης Richard Rodney που κάποτε είχε λάβει βοήθεια από την Μπράουν μέσω μιας από της «επικοινωνίες» της.
ΠΗΓΗ
Μουσικός δημιουργούσε έργα έχοντας «επικοινωνία» με διάσημους νεκρούς συνθέτες (Βίντεο) Μουσικός δημιουργούσε έργα έχοντας «επικοινωνία» με διάσημους νεκρούς συνθέτες (Βίντεο) Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.