Σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι χάνουν;

Μεγάλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές οι οποίες έρχονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου, βάσει των απαιτήσεων των δανειστών. Πολλοί θα βγουν χαμένοι ενώ, αναμένεται παράλληλα να βοηθηθεί μικρό μέρος εργαζομένων.
Όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες θα αποδεσμεύεται πλέον ο βαθμός από την αύξηση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό πρακτικά σημαίνει οι όποιες αυξήσεις γίνονται θα έρχονται με βάση τη μισθολογική ωρίμανση.
Η νέα αυτή εξέλιξη θα δημιουργήσει δύο κατηγορίες υπαλλήλων. Θα παγώσουν όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις ως και το 2022 ή τουλάχιστον ως το 2020 και την ίδια στιγμή τα πτυχία θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της μισθολογικής ωρίμανσης.


Σε ποιους απευθύνεται αυτό το σχέδιο; Και ποιους επηρεάζει άμεσα;
Το σχέδιο το οποίο έρχεται προβλέπει αυξήσεις ανά δύο έτη για τους μισθούςτων κατόχων πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από την άλλη, για τους υπαλλήλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μισθολογική ωρίμανση θα έρχεται ανά τρία έτη.
Βέβαια, οι εκπρόσωποι των δανειστών ασκούν πιέσεις προκειμένου να αυξηθεί το χρονικό όριο για τους πτυχιούχους στα τρία έτη και για τους μη πτυχιούχους ως και στα πέντε έτη.
Η βαθμολογική ανέλιξη του υπαλλήλου δεν θα παίζει κανέναν ρόλο στον μισθό του, όμως θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λάβει θέση ευθύνης.

ΠΗΓΗ
Σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι χάνουν; Σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι χάνουν; Reviewed by Unknown on 09:53 Rating: 5
Από το Blogger.