Τα περισσότερα «φαντάσματα» είναι άνδρες που είχαν βίαιο θάνατο


Έρευνα που περιλαμβάνει αναλύσεις σε 337 περιπτώσεις θεάσεων φαντασμάτων προτείνει ότι τα περισσότερα από αυτά είναι άνδρες που έχουν πεθάνει με βίαιο τρόπο.
Τα ευρήματα, βασίστηκαν σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1980 από τον Ισλανδό ψυχολόγοDr. Erlendur Haraldsson, που έλεγε ότι ένα μεγάλο μέρος από τις θεάσεις φαντασμάτων φαίνεται να σχετίζονται με ανθρώπους που είχαν υποστεί έναν βίαιο θάνατο.

Ο Δρ Haraldsson πήρε συνεντεύξεις από εκατοντάδες μάρτυρες για τη συγκεκριμένη μελέτη ελέγχοντας επίσημα αρχεία για να καθοριστούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου σε κάθε μία από τις περιπτώσεις.
«Οι προσωπικές συναντήσεις με νεκρούς αναφέρθηκαν στο 25% των Δυτικοευρωπαίων και το 30% των Αμερικανών», έγραψε στο βιβλίο του με τίτλο «Close Encounters with the Dead».
«Δυσανάλογα πολλά ήταν τα φαντάσματα εκείνων που πέθαναν βίαια και οι εμφανίσεις τους παρατηρούνται κοντά στο χρόνο του θανάτου, αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο παρατηρών δεν ήξερε ότι ο άνθρωπος είχε πεθάνει.»
Η έρευνα του Haraldsson πρότεινε ότι το φάντασμα ενός προσώπου που είχε πεθάνει βίαια ήταν πιο πιθανό να εμφανιστεί σε έναν εντελώς ξένο άνθρωπο ενώ το φάντασμα κάποιου που είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, ήταν πιο πιθανό να εμφανιστεί σε στενούς φίλους και μέλη της οικογένειας τους.
Ανέφερε επίσης ότι ο τρόπος θανάτου και η ταυτότητα των αποθανόντων είχαν ελεγχθεί λεπτομερώς μέσω των επισήμων αρχείων. «Ένας αριθμός συλλογικών εμπειριών που αναφέρθηκαν, ελέγχθηκαν από άλλους μάρτυρες,» έγραφε τέλος στο βιβλίο του.
Άλλοι ερευνητές επίσης έχουν βρει παρόμοια ευρήματα. Ο Dr. Ian Stevenson, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ανάλυσε 314 περιπτώσεις θεάσεων φαντασμάτων που καταγράφηκαν στο βιβλίο του 1886, «Phantasms of the Living», που συνέγραψε με τους Edmund Gurney, Frederic Myers, και Frank Podmore. Ο Dr. Stevenson διαπίστωσε ότι ο τρόπος θανάτου που ήταν με βίαιο τρόπο αποτελούσε το 28 τοις εκατό των περιπτώσεων στις οποίες βέβαια έγιναν γνωστές οι αιτίες θανάτου.
Ο Dr. Stevenson ήταν επίσης γνωστός για την έρευνα του στην μετενσάρκωση. Ο διάδοχός του σε αυτό το έργο, ο Dr. Jim Tucker, δήλωσε στο Epoch Times σε μια συνέντευξή του τον Φεβρουάριο ότι έχει παρατηρήσει παρόμοια μεγάλα στατιστικά βίαιων θανάτων σε άνδρες σε περιπτώσεις μετενσάρκωσης. Ο Dr. Tucker έχει αναλύσει χιλιάδες περιπτώσεις παιδιών τα οποία φαίνεται να θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους.
Τις περισσότερες φορές, αλλά όχι πάντα, τα παιδιά θυμούνται ότι ήταν ένα άτομο του ίδιου φύλου με την παρούσα τους ζωή. Έτσι, η πλειοψηφία των αναφορών που σχετίζονται με την μετενσάρκωση είναι για άνδρες που έχουν πεθάνει. Αν και ορισμένοι ανέφεραν μνήμες προηγούμενων ζωών που περιλαμβάνουν φυσικούς θανάτους, η πλειοψηφία τους αφορούσαν έναν τραυματικό θάνατο σε εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό.

Τα περισσότερα «φαντάσματα» είναι άνδρες που είχαν βίαιο θάνατο Τα περισσότερα «φαντάσματα» είναι άνδρες που είχαν βίαιο θάνατο Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.