Έχετε χρέη στο Δημόσιο; Διαβάστε τώρα τι μπορείτε να κάνετε για να σωθείτε!!

Ανακοίνωση της ΓΓΔΕ που σώζει
Τέλος μπαίνει στην ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτά.
Συγκεκριμένα, αν ένας φορολογούμενος έχει δημιουργήσει χρέη προς κάποιο άλλον ιδιώτη και βάση αυτών έχει μπει στη ρύθμιση του νόμου «Κατσέλη», τότε έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στην αποπληρωμή των χρεών αυτών και τυχόν οφειλές που έχει σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της ΓΓΔΕ που εκδόθηκε και αποστέλλεται στις φορολογικές υπηρεσίες ενώ γνωστοποιεί τις νέες ρυθμίσεις και την ταυτόχρονη ένταξη των οφειλών στην ρύθμιση του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προϋπόθεση αποτελεί οι οφειλές προς το Δημόσιο να μην είναι οι μοναδικές, αλλά να υπάρχουν οφειλές και προς ιδιώτες πιστωτές. Απαίτηση πιστωτή που δεν θα συμπεριληφθεί στην αίτηση διευθέτησης οφειλών δεν επηρεάζεται από τη διαδικασία. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, η αναστολή εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων κατά του οφειλέτη μέχρι τη συζήτηση της αίτησής του αφορά μόνο τις οφειλές για τις οποίες έχει αιτηθεί ρύθμιση.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται πλέον ταυτόχρονα, και ο τυπικός έλεγχός τους θα γίνεται από τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου εντός δύο ημερών. Σε περίπτωση ελλιπούς φακέλου, ο ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία 15 ημερών να προσκομίσει τα δικαιολογητικά, αλλιώς η αίτηση μπαίνει στο αρχείο.
Οι μηνιαίες δόσεις που θα καταβάλει προς όλους τους πιστωτές του ο δανειολήπτης μέχρι την εκδίκαση της αίτησής του θα προσδιορίζονται με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το 10% των μηνιαίων δόσεων που κατέβαλλε ο οφειλέτης πριν από την υποβολή της αίτησης ή κάτω από 40 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ
1. Άνεργοι ή οφειλέτες με σοβαρές ανίατες ασθένειες θα τυγχάνουν μικρότερων δόσεων, ή ακόμη και απαλλαγής από αυτές.

2. Η αναστολή της κατάσχεσης θα ανακαλείται εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλει αθροιστικά τρεις δόσεις.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος α) δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία, β) δεν πούλησε ακίνητη περιουσία την τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης, γ) οι καταθέσεις του είναι έως 1.000 ευρώ και δ) έχει τα χαρακτηριστικά του συνεργάσιμου δανειολήπτη με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, το δικαστήριο μπορεί να του χορηγήσει προσωρινή απαλλαγή 18 μηνών και πλήρη απαλλαγή, εάν μετά το 18μηνο δεν έχει μεταβληθεί η κατάστασή του.
ΠΗΓΗ
Έχετε χρέη στο Δημόσιο; Διαβάστε τώρα τι μπορείτε να κάνετε για να σωθείτε!! Έχετε χρέη στο Δημόσιο; Διαβάστε τώρα τι μπορείτε να κάνετε για να σωθείτε!! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.