Χάκερς απείλησαν να ρίξουν τα συστήματα τριών Ελληνικών τραπεζών -Ζητούν λύτρα σε bitcoin

Σε κατάσταση ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, τρεις μεγάλες Ελληνικές τράπεζες καθώς χάκερς προσπαθούν, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να ρίξουν τα συστήματά τους προκαλώντας γενικό συναγερμό
Από το Σάββατο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο θρίλερ, με χάκερς να ζητούν από Ελληνικές τράπεζες ως λύτρα το ποσό των 700 bitcoin (250.000 ευρώ) για να μην ρίξουν τα πληροφοριακά τους συστήματα.

Για το θέμα έγινε, μάλιστα, και σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα κατά των χάκερς και να οχυρωθούν τα πληροφοριακά συστήματα των τριών ελληνικών τραπεζών.
Με το θέμα ασχολούνται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδoς.
Οι χάκερς απειλούσαν με επίθεση τις τράπεζες ώστε να μην μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές με το κοινό.
Η ομάδα hacker Armada Collective έχει αναστατώσει το σύστημα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών από την Πέμπτη το απόγευμα. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα απειλεί τράπεζες.
Οι Armada Collective έκαναν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο, όταν μέσω e mail ζητούσαν λύτρα σε bitcoins προκειμένου να μην χακάρουν ελβετικές εταιρείες.
ΠΗΓΗ
Χάκερς απείλησαν να ρίξουν τα συστήματα τριών Ελληνικών τραπεζών -Ζητούν λύτρα σε bitcoin Χάκερς απείλησαν να ρίξουν τα συστήματα τριών Ελληνικών τραπεζών -Ζητούν λύτρα σε bitcoin Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.