Πως να φτιάξεις μόνος σου εξωτερική εστία στον κήπο σου!


Μια έξυπνη και ταυτόχρονα όμορφη κατασκευή για τον κήπο σου! Δες εδώ την διαδικασία για να φτιάξεις μόνος σου μια εξωτερική εστία!
Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε μόλις ανοίγει ο καιρός,να φτιάχνουμε τον κήπο μας και να μαζευόμαστε με παρέα για φαγητό και μπύρες.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να κατασκευάσεις την δική σου εστία BBQ, ώστε να μπορείς να ψήνεις με τους φίλους σου, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σου;
Για να ξεκινήσεις λοιπόν θα πρέπει να φτιάξεις την βάση, στην οποία θα ρίξεις το τσιμέντο για να κατασκευάσεις την εστία σου.
Οπότε πάρε 4 κομμάτια ξύλου με διαστάσεις ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να έχει και κάρφωσε τα μαζί στις άκρες ώστε να σχηματίσεις ένα τετράγωνο, θα χρειαστείς ακόμη δύο ίδια τετράγωνα για να δώσεις ύψος.

Αυτό θα είναι το εξωτερικό μέρος, για το εσωτερικό θα πρέπει να κάνεις ακριβώς το ίδιο με μικρότερα ξύλα φροντίζοντας το νέο σου τετράγωνο να είναι περίπου 10 με 11 εκατοστά μικρότερο.

Επιπλέον, μόλις τελειώσεις θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στο σημείο που θέλεις να φτιάξεις το μπάρμπεκιου, στηρίζοντας με δύο πασσάλους την κάθε πλευρά του μεγάλου τετραγώνου και βάζοντας το μικρό τετράγωνο μέσα στο μεγάλο.
Πολύ σημαντικό είναι να εφάπτονται σωστά τα ξύλα κάτω στο έδαφος, ώστε να αποφύγεις το να περάσει από κάτω το μπετόν.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να πάρεις μεταλλικές ράβδους, που χρησιμοποιούνται για να κρατούν σταθερά τα θεμέλια και αφού ρίξεις πρώτα στην βάση χαλίκι, θα πρέπει να της στερεώσεις στο έδαφος στην εσωτερική πλευρά του μεγάλου τετραγώνου αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Επίσης, θα πρέπει να πάρεις ακόμη 4 κομμάτια τα οποία τα είναι όσο το μήκος της κάθε εσωτερικής πλευράς και με ένα σύρμα να τα στερεώσεις επάνω στις μικρές ράβδους που έβαλες προηγουμένως.

Τώρα ήρθε η ώρα για να ρίξεις το μπετόν και να το πιέσεις καλά ώστε να μην έχει κενά μέσα και αέρα. Στο τέλος, πάρε μία σπάτουλα και κάνε όλο το επάνω μέρος λείο και άφησε το να στεγνώσει καλά όλο το βράδυ.
Εννοείται ότι μετά θα πρέπει να τρίψεις τα πλαϊνά του ώστε να δείχνει λείο.

Τέλος, κάλυψε το εσωτερικό μέρος μέχρι τα 3/4 με χαλίκι και βάλε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ στο οποίο θα μπαίνουν και τα κάρβουνα για την φωτιά και μερικές διακοσμητικές πέτρες γύρω γύρω για να καλύψεις τα κενά.
Βέβαια αν θέλεις μπορείς να βάλεις και κομμάτια μάρμαρου στο επάνω μέρος της επιφάνειας της ώστε να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακή η εστία σου.
Εσύ με ποιον τρόπο σκέφτεσαι να φροντίσεις για την διακόσμηση του κήπου σου φέτος;
Πως να φτιάξεις μόνος σου εξωτερική εστία στον κήπο σου! Πως να φτιάξεις μόνος σου εξωτερική εστία στον κήπο σου! Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.