Πίστεψε στο «δεν πληρώνω» και τώρα καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για διόδια 420 ευρώ

Μια ιδανική λύση για δισεκατομμυριούχους που θέλουν να διασχίζουν τις θάλασσες με έναυπερπολυτελές γιοτ χωρίς όμως να βλάπτουν το περιβάλλον παρουσίασε η γαλλική εταιρεία VPLP.

Το υβριδικό σκάφος με το όνομα «Komorebi», που στα ιαπωνικά περιγράφει το φως που περνάει ανάμεσα στα δέντρα, τροφοδοτείται μεν από συμβατικά καύσιμα, αλλά και απόαιολική ενέργεια χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του.
Ειδικότερα, διαθέτει δύο πλήρως αυτοματοποιημένα «φτερά» ή ιστία που του εξασφαλίζουν ταχύτητα 15 κόμβων (27,2χλμ/ώρα), όταν η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τους 20 κόμβους (37 χλμ/ώρα) αξιοποιώντας τον άνεμο. Μάλιστα, στο πίσω κατάστρωμα έναφυτεμένο δέντρο έρχεται να υπογραμμίσει τον «πράσινο» χαρακτήρα του γιώτ.

Όταν βρίσκεται στην σε υβριδική φάση δεν χρειάζονται οι μηχανές, όπερ σημαίνει ότι το σκάφος καταναλώνει 30% λιγότερο καύσιμο στις μεγάλες πορείες.
«Αυτό το υβριδικό τριμαράν αποτελεί ιδανική λύση για ανέσεις στη θάλασσα: άπλετοι χώροι, σταθερότητα, χαμηλά κόστη και οικολογικό προφίλ. Το «Komorebi» δεν δείχνει μόνο επιβλητικό, αλλά μοιάζει με έναν “αγαθό γίγαντα’», αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Η VPLP λέει πως το σκάφος μπορεί να έχει επάρκεια και σταθερότητα για να διασχίσει ωκεανούς, αλλά και αρκετή ευελιξία για να κινηθεί σε πιο ρηχά νερά και πιο στενά μέρη.
Το «Komorebi» διαθέτει επίσης μεγάλη πισίνα, ευρύχωρο σαλόνι, τζακούζι και άφθονο χώρο για ηλιοθεραπεία. Το γιοτ θα διαθέτει ακόμα και ελικοδρόμιο, ενώ θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενεί μικρά οχήματα θαλάσσης (watercraft) ή μίνι υποβρύχια.

Δείτε τις φωτογραφίες και το video!








Πίστεψε στο «δεν πληρώνω» και τώρα καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για διόδια 420 ευρώ Πίστεψε στο «δεν πληρώνω» και τώρα καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για διόδια 420 ευρώ Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.