«Έχω πεθάνει;» Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για φαντάσματα (;) των νεκρών του τσουνάμι της Ιαπωνίας

Το φονικό τσουνάμι που έπληξε τη βορειανατολική Ιαπωνία, στις 11 Μαρτίου του 2011, ως αποτέλεσμα του σεισμού των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και πληγές που μέχρι σήμερα δεν έχουν κλείσει.

Με διάρκεια-ρεκόρ 5 λεπτών, ο καταστροφικός εκείνος σεισμός είχε επίκεντρο 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού της Ιαπωνίας, κατάφερε να αφανίσει ολόκληρες πόλεις και να «καταπιεί» περίπου 18.000 ανθρώπους.
Λίγο πριν την επέτειο των 5 χρόνων της τραγωδίας, η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun δημοσιεύει μερικές ανατριχιαστικές μαρτυρίες που θέλουν τα θύματα του καταστροφικού εκείνου τσουνάμι να κάνουν την εμφάνισή τους σε ανυποψίαστους οδηγούς ταξί ζητώντας τους να τους μεταφέρουν σε περιοχές που καταστράφηκαν ολοσχερώς και εγκαταλείφθηκαν τον Μάρτιο του 2011.
Επτά οδηγοί ταξί, υποστήριξαν πως πήραν κούρσα ορισμένους πολύ «ιδιαίτερους» επιβάτες οι οποίοι μόλις ρωτήθηκαν σχετικά με τον προορισμό όπου ήθελαν να τους μεταφέρει ο οδηγός, συγχύζονταν και έχαναν τα λόγια τους μοιάζοντας τρομερά αποσυντονισμένοι.











Οι μαρτυρίες τους ήταν δραματικά όμοιες και χωρίς να έχουν συναντήσει ο ένας τον άλλον, περιέγραψαν σχεδόν τις ίδιες ιστορίες. Όλοι οι επιβάτες μπήκαν στα ταξί σε περιοχές που είχαν χτυπηθεί από το τσουνάμι και μόλις έπρεπε να δώσουν μια σαφή απάντηση για το πού ήθελαν να πάνε, έχαναν τα λόγια τους. Σε δευτερόλεπτα, είχαν εξαφανιστεί από το πίσω κάθισμα.
Ένα οδηγός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπήκε στο ταξί μια νεαρή γυναίκα που φορούσε ένα χοντρό παλτό και μου ζήτησε να τη μεταφέρω στην περιοχή Minamihama, η οποία ούσα κατεστραμμένη από το τσουνάμι, έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Μόλις την κοίταξα και τη ρώτησα αν είναι σίγουρη, εκείνη πήρε μια έκφραση φόβου και με ρώτησε με τρεμάμενη φωνή: «Έχω πεθάνει»; Σε κλάσματα δευτερολέπτου είχε εξαφανιστεί χωρίς καμία πόρτα να ανοίξει».
Κάποιος άλλος οδηγός δήλωσε στην Asahi Shimbun πως ένας νεαρός άνδρας του ζήτησε να τον πάει στην περιοχή Hiyoriyama, στα μισά της διαδρομής, όμως, κατάλαβε πως ο επιβάτης είχε εξαφανιστεί από το πίσω κάθισμα!
Κατά ένα παράξενο τρόπο, όλες οι μαρτυρίες των οδηγών αφορούσαν σε πολύ νεαρές γυναίκες και άνδρες, γύρω στην ηλικία των 20 ετών. Κανένας από τους οδηγούς ταξί που δέχτηκαν να συζητήσουν τις παράξενες αυτές κούρσες δεν έμοιαζε φοβισμένος στην ιδέα πως ίσως οι εν λόγω επιβάτες να υπήρξαν θύματα της τραγωδίας του 2011.
Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για «φαντάσματα των θυμάτων του τσουνάμι του 2011». Παρόλα αυτά, κανείς δεν έδειξε να αναστατώνεται από την έκταση που πήρε το θέμα, την ίδια ώρα που δε βρέθηκε πολίτης να αμφισβητήσει τα λεγόμενα των οδηγών ταξί.
Όπως όλα δείχνουν πάντως, κανείς δεν έχει αφήσει πίσω του τις τραγικές εκείνες ώρες που σημάδεψαν για πάντα την Ιαπωνία.



ΠΗΓΗ
«Έχω πεθάνει;» Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για φαντάσματα (;) των νεκρών του τσουνάμι της Ιαπωνίας «Έχω πεθάνει;» Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για φαντάσματα (;) των νεκρών του τσουνάμι της Ιαπωνίας Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.