Σπάνιο δηλητηριώδες ψάρι εμφανίστηκε στην Κεφαλονιά

Ένα άκρως δηλητηριώδες ψάρι, εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά. Το εν λόγω είδος ονομάζεται Φιστουλάρια και ψαρεύτηκε από τον ψαροντουφεκά της περιοχής την Κυριακή το πρωί, στην παραλία του Αθέρα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το inkefalonia.gr, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ψάρι, που αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.

Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.
Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, αν φαγωθεί μπορεί να επιφέρει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.
Η φιστουλάρια, (ονομάζεται επιστημονικά Lagocephalus Sceleratus) και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae).
Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.
Εκτός από επικίνδυνο για τον άνθρωπο, το συγκεκριμένο ψάρι, που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και εξαπλώνεται ραγδαία, έχει αρνητική επίδραση στην αλιεία, αφού κατατρώει τον γόνο από εμπορεύσιμα είδη ψαριών.
Σπάνιο δηλητηριώδες ψάρι εμφανίστηκε στην Κεφαλονιά Σπάνιο δηλητηριώδες ψάρι εμφανίστηκε στην Κεφαλονιά Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5
Από το Blogger.