Σε εξωσκελετούς που ελέγχονται με τη σκέψη δουλεύουν Ρώσοι επιστήμονες

Ρώσοι επιστήμονες και μηχανικοί εργάζονται σε μια τεχνολογία που παραπέμπει άμεσα στις «power armor» πανοπλίες της επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Zvezda: Ο λόγος για βιονικές στολές- εξωσκελετούς που ελέγχονται απευθείας από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, ο Αλεξάντερ Κούλις, στέλεχος της United Instrument Corporation, σημαντικό πρόβλημα στο εν λόγω εγχείρημα αποτελεί η ανάπτυξη πηγής ενέργειας για τον εξωσκελετό.«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό…αυτή τη στιγμή ο εξωσκελετός μας αποτελείται από μια σειρά κινητήρων και έναν μηχανισμό ελέγχου, αλλά χρειάζεται πηγή ενέργειας, δηλαδή χρειαζόμαστε μια μπαταρία αρκετά ισχυρή για να μπορεί η στολή να λειτουργεί για ώρες κάθε φορά». Τα υπάρχοντα πρωτότυπα χρησιμοποιούνται για μεταφορές φορτίων, και είναι πολύ ογκώδη και αργά για να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, πρόσθεσε ο Κούλις.

Γενικότερα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι χειρισμού ρομποτικών στολών, περιλαμβανομένων interfaces που συνεργάζονται με τους μύες. Ωστόσο, η κατανόηση εντολών από τον εγκέφαλο, που θα επέτρεπε τον έλεγχό τους με αυτόν τον τρόπο, είναι δύσκολη υπόθεση. Όπως σημείωσε ο Κούλις, θεωρείται ότι ένα νευρο-interface, που συνδέει τον εγκέφαλο με τη στολή, είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος, ωστόσο ο υπολογιστής πρέπει να «εκπαιδευτεί» έτσι ώστε να καταλαβαίνει τις εντολές που μεταδίδονται από τον εγκέφαλο- και σε αυτό δουλεύουν οι ερευνητές.
ΠΗΓΗ
Σε εξωσκελετούς που ελέγχονται με τη σκέψη δουλεύουν Ρώσοι επιστήμονες Σε εξωσκελετούς που ελέγχονται με τη σκέψη δουλεύουν Ρώσοι επιστήμονες Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.