Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Κι όμως θα συμβεί στο Πεκίνο!

Να βάλει τάξη στο χαοτικό τοπίο στη μεταφορά ασθενών προσπαθεί το Πεκίνο: Έπειτα από διαμαρτυρίες για υπέρογκες... χρεώσεις που επιβάλλουν οδηγοί ασθενοφόρων σε ασθενείς για τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία, νέος νόμος θα καθορίζει σαφώς και αυστηρά πώς θα γίνεται η τιμολόγηση.

Οπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο κινεζικά ΜΜΕ, το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από το Μάιο.

Πλέον, η «ταρίφα» για μεταφορά σε νοσοκομείο θα είναι 50 γουάν (περίπου 6,80 ευρώ) εάν η απόσταση είναι μέχρι τα τρία χιλιόμετρα.

Από εκεί και μετά, ο ασθενής θα χρεώνεται άλλα επτά γουάν (περίπου 95 λεπτά) για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Η ταρίφα θα πρέπει να καταβάλλεται ακόμη κι όταν καλείται το ασθενοφόρο αλλά τελικά δεν χρησιμοποιείται.

Η κίνηση φαίνεται ότι ακολουθεί διάφορες υποθέσεις πολύ υψηλών χρεώσεων που είχαν προκαλέσει επικρίσεις -με πιο κραυγαλέα την αναφορά πως ένας κάτοικος του Σανντόνγκ είχε χρεωθεί από τους οδηγούς του ασθενοφόρου 3.600 γουάν (δηλαδή περίπου 490 ευρώ) για διακομιδή.

Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν -πέραν της απορίας τους για το ότι ούτως ή αλλως υπάρχουν χρεώσεις για τα ασθενοφόρα- την... ανησυχία τους πως το «ταξίμετρο» μπορεί να λειτουργήσει ως «πειρασμός» για τους οδηγούς να επιλέγουν τις μεγαλύτερες διαδρομές.
ΠΗΓΗ
Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Κι όμως θα συμβεί στο Πεκίνο! Ταξίμετρο στο ασθενοφόρο; Κι όμως θα συμβεί στο Πεκίνο! Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.