Έκανε την τέφρα του δόλωμα για να πιάσουν οι φίλοι του γιγάντιο ψάρι

Ο λάτρης του ψαρέματος Ron Hopper πέθανε λίγο πριν πάει διακοπές για ψάρεμα με τους φίλους του, εκείνοι ωστόσο ήταν αποφασισμένοι να αποτελέσει ο εκλιπών αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού.

Ο Hopper, που έπασχε από σοβαρή ασθένεια, είχε συμφωνήσει με τους φίλους του Paul Fairbrass και Cliff Dale να αποτεφρωθεί και οι στάχτες του να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί ένα είδος δολώματος.

Οι φίλοι του ικανοποίησαν την επιθυμία του και μετέφεραν το δόλωμα μέχρι την Ταϊλάνδη όπου θα παρέμεναν για εννέα ημέρες ψαρεύοντας.

Η προσπάθειά τους ευοδώθηκε και το ομολογουμένως παράξενο δόλωμα- το οποίο μάλιστα είχαν ονομάσει «Purple Ronnie» τους έφερε ψαριά 81 κιλών! Επρόκειτο για ένα είδος κυπρίνου- ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Οι δύο φίλοι χρειάστηκε να τραβούν επί τρεις ώρες το γιγάντιο ψάρι πριν μπορέσουν να ποζάρουν περήφανα με αυτό.

«Είχαμε στεναχωρηθεί που ο Ron δεν μπορούσε να έρθει μαζί μας στο ταξίδι επειδή πραγματικά το ήθελε πολύ, ήταν όμως σίγουρα μαζί μας όταν πιάσαμε εκείνο το ψάρι», είπε ο Fairbrass.

«Έμοιαζε πως ήταν το πεπρωμένο, να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο τον Ronnie για να πιάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια στη λίμνη. Είναι αυτό που κι εκείνος θα ήθελε», πρόσθεσε.

Οι τρεις φίλοι από τη Βρετανία είχαν πάει πέρσι για ψάρεμα στην Ταϊλάνδη, ταξίδι που έκαναν οι ίδιοι στον εαυτό τους ως δώρο συνταξιοδότησής. Είχαν περάσει τόσο καλά που κανόνισαν αμέσως να ξαναπάνε φέτος τον Απρίλιο.

Αλλά ο Hopper αρρώστησε τον Δεκέμβριο και ο γιατρός του διέγνωσε πολύ σοβαρή ασθένεια, δίνοντάς του λίγες εβδομάδες ζωής.

«Ήταν αρκετός χρόνος για να σκεφτεί τι ήθελε να κάνει. Λίγες μέρες πριν πεθάνει μας ζήτησε να πάμε τις στάχτες του στην Ταϊλάνδη και να τις σκορπίσουμε στη λίμνη που είχαμε ψαρέψει επειδή είχε πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί. Εγώ του είπα να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο και να μετατρέψουμε την τέφρα του σε δόλωμα ώστε να πιάσουμε μαζί του ένα μεγάλο ψάρι. Εκείνος ενθουσιάστηκε με την ιδέα», εξηγεί ο Fairbrass.

Ο 64χρονος άνδρας έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο και αποτεφρώθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα. Η στάχτη του μοιράστηκαν στα δύο: η γυναίκα του πήρε τη μισή για να τη ρίξει σε μια παραλία στην Καραϊβική και οι φίλοι του πήραν την άλλη μισή.

Με ειδική άδεια τη μετέφεραν με σφραγισμένο δοχείο στο αεροπλάνο προς την Ταϊλάνδη.

Πιστεύεται πως είναι η πρώτη φορά που πιάστηκε αυτός ο μεγάλος κυπρίνος στη λίμνη και θα πάρει το παρατσούκλι «Ronnie» προς τιμήν του ψαρά.

«Δεν είμαι θρήσκος αλλά ένιωσα μια πνευματική εμπειρία, πως ο Ron ήταν εκεί μαζί μας», τόνισε ο 65χρονος Dale, «μόλις πιάσαμε το ψάρι κοίταξα στον ουρανό και είπα ‘ευχαριστούμε, Ron’.

ΠΗΓΗ
Έκανε την τέφρα του δόλωμα για να πιάσουν οι φίλοι του γιγάντιο ψάρι Έκανε την τέφρα του δόλωμα για να πιάσουν οι φίλοι του γιγάντιο ψάρι Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.