Ισόβια κάθειρξη σε 3χρονο για… δολοφονίες!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 3χρονος στην Αίγυπτο, για δολοφονία που «διέπραξε» όταν ήταν 16 μηνών!

Η απίστευτη αυτή δικαστική ιστορία που θα έκανε ακόμα και τον Κάφκα να ζηλέψει, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, ένα δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποίακαταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη 115 άτομα, με την κατηγορία της δολοφονίας 3 ατόμων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Ιανουάριο του 2014 υπέρ του έκπτωτου προέδρου Μωχάμεντ Μόρσι.

Ανάμεσα στα 115 άτομα περιλαμβάνεται και ο Ahmed Mansour Qorany Sharara, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2014 ήταν μόλις 16 μηνών.

Μόνο όταν οι αστυνομικοί πήγαν στον τόπο κατοικίας του για να τον συλλάβουν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μικρό παιδί, και γι’ αυτό τον λόγο συνέλλαβαν τον πατέρα του, Mansour Qorany Sharara. Μάλιστα, ο πατέρας παρέμεινε στην φυλακή για 4 μήνες, πρωτού τον απελευθερώσει ένας δικαστής.

Η ιστορία δικαστικής τρέλας, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία παραβρέθηκαν ο πατέρας και ο μικρός (καταδικασμένος) γιος, ο πατέρας εξέφρασε τον φόβο ότι ο γιος του θα φυλακιστεί.

Στην εκπομπή παρενέβη εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί λάθους, και ότι ο μικρός δεν υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στη φυλακή.

Όμως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τηλεφώνησε η μητέρα του μικρού Ahmed και υποστήριξε ότι εκείνη την ώρα έφυγε από το σπίτι τους η αστυνομία, η οποία ρωτούσε και πάλι που βρίσκονται ο Ahmed και ο πατέρας του!

Την επόμενη ημέρα οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν ότι η απόφαση αφορούσε έναν 16χρονο που, όμως, είχε το ίδιο όνομα με τον μικρό Ahmed και ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

Το πρόβλημα με τις μαζικές καταδίκες είναι κοινό στην Αίγυπτο. Το 2014,καταδικάστηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα για αδικήματα που υποστηρίζεται ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στις μαζικές καταδίκες περιλαμβάνονται άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί όταν τελέστηκε το αδίκημα, είτε βρίσκονταν ήδη στην φυλακή.

Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που καταδικάζεται ένα νήπιο για δολοφονία.
Ισόβια κάθειρξη σε 3χρονο για… δολοφονίες!  Ισόβια κάθειρξη σε 3χρονο για… δολοφονίες! Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.