Το πρώτο οργανωμένο σχολείο για πρόσφυγες στη Χίο είναι γεγονός

Σε εστία μάθησης κι εκπαίδευσης μετατράπηκε ακίνητο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος πίσω ακριβώς από τη βιβλιοθήκη «Κοραής», που από την Κυριακή λειτουργεί ως σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στη Χίο.

Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και η «Chios Eastern Shore Response Team» ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των προσφυγικών οικογενειών για απασχόληση των παιδιών και μάθηση της μητρικής τους αλλά και της αγγλικής γλώσσας οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου συγκέντρωσαν συνολικά 36 παιδιά από τη Σούδα και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα οποία χώρισαν σε δύο ηλικιακές, τα παιδιά 6 και 7 χρονών και τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Μάλιστα σε λίγο καιρό από σήμερα τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα έχουν και τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ..

Τα μαθήματα
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν μέλη των δύο Μ.Κ.Ο. στον «π» τα μαθήματα αφορούν στη διδασκαλία της αραβικής γλώσσας που γίνονται από δασκάλους – πρόσφυγες καθώς και στη διδασκαλία της αγγλικής από Χιώτες καθηγητές. Παράλληλα με αυτά τα παιδιά διδάσκονται και τα μαθηματικά στην μητρική τους γλώσσα ενώ αργότερα υπάρχει σκέψη να προστεθεί και η φυσική μέσω πειραμάτων.

Το κτίριο όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ενοικιάστηκε έναντι μισθίου από ιδιώτη ενώ η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο εγχείρημα θα κρίνει και την επιτυχή πορεία του.

Θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η είδηση της λειτουργίας του πρώτου οργανωμένου σχολείου για πρόσφυγες δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρη που ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού όπως είπε ακόμα και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Κελεπερτζής δεν είναι γνώστης της λειτουργίας του σχολείου.

«Μπορώ εγώ, που τυγχάνω και δάσκαλος, να πάω να ενοικιάσω ένα κτίριο, να βάλω απ’ έξω και μία ταμπέλα που λέει «σχολείο» και να αρχίζω να διδάσκω ότι μου αρέσει; Σε ποιους λογοδοτούν αυτές οι Μ.Κ.Ο., δεν πρέπει να ελεγχθούν; Να ξέρουμε τι διδάσκονται αυτά τα παιδιά;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Γνώστης πάντως του συγκεκριμένου εγχειρήματος δήλωσε στον «π» και η Γενική Συντονίστρια του προσφυγικού στη Χίο Λ. Αρσενοπούλου επιχαίροντας τους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία.

Το πρώτο οργανωμένο σχολείο για πρόσφυγες στη Χίο είναι γεγονός Το πρώτο οργανωμένο σχολείο για πρόσφυγες στη Χίο είναι γεγονός Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.