Η κοιλάδα των Αγίων: Η Γαλλία δημιουργεί τη δική της «Νήσο του Πάσχα» [Βίντεο]

Περίτεχνα αγάλματα έχουν δημιουργηθεί ως μέρος ενός σχεδίου 50 ετών στην απόκοσμη κοιλάδα της Βρετάνης.

Κάθε άγαλμα αντιπροσωπεύει έναν Άγιο από Γαλλική περιοχή και κοστίζει μέχρι και £ 10.000 λίρες για να δημιουργηθεί και να εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον δημιουργό Phillippe Abjean, αυτός είναι ένας τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η πολιτιστική κληρονομιά της Βρετάνης. Η Κοιλάδα είναι ένα μέρος για την αιωνιότητα. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι η ψυχή της, και θα αφήσει μια μαρτυρία στους αιώνες που θα έρθουν.

Τα αγάλματα αντιπροσωπεύουν τοπικούς καθολικούς Αγίους ενώ το έργο είναι εμπνευσμένο από τα αγάλματα της κοιλάδας των Βασιλέων της Αιγύπτου, και των Moai της Νήσου του Πάσχα.

Η κοιλάδα ονομάζεται «La Vallee des Saints» ή «Κοιλάδα των Αγίων» – στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές για να πληρωθεί η κάθε δομή, επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τις τοπικές ή εθνικές κυβερνήσεις.

Υπάρχουν δύο κανόνες για κάθε ένα από τα αγάλματα: θα πρέπει να είναι από ένα Άγιο που ζούσε στην περιοχή της Βρετάνης μεταξύ του τρίτου και δέκατου αιώνα.











Πλάνα της κοιλάδας των Αγίων στη Βρετάνη από drone:




ΠΗΓΗ
Η κοιλάδα των Αγίων: Η Γαλλία δημιουργεί τη δική της «Νήσο του Πάσχα» [Βίντεο] Η κοιλάδα των Αγίων: Η Γαλλία δημιουργεί τη δική της «Νήσο του Πάσχα» [Βίντεο] Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.