Ποια κρίση; Εδώ υπάρχει "ψιλικατζίδικο" που για να μπεις μέσα πρέπει να έχεις πάνω σου...

Σε όλη την Ευρώπη είναι γνωστά τα μικρά ψιλικατζίδικα με φθηνά είδη πρώτης ανάγκης “με ένα ευρώ”....
Στη Βρετανία πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ένα ανάλογο κατάστημα για πλούσιους το οποίο θα διαθέτει είδη πολυτελείας με ένα... χιλιάρικο (σε λίρες Αγγλίας βεβαίως). Παίρνοντας τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού μοντέλου των ψιλικατζίδικων το συγκεκριμένο κατάστημα θα λειτουργήσει στο Mayfair δυτικά του κέντρου του Λονδίνου και θα διαθέτει σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές είδη πολυτελείας γνωστών οίκων.

Ο εμπνευστής της ιδέας, ο Ντείβιντ Σαπίρο δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ότι το κατάστημα δεν θα απευθύνεται μόνο στους πλούσιους αλλά και σε όσους είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χίλιες λίρες για ένα αντικείμενο σαφώς μεγαλύτερης αξίας. Σε αυτό που ο ίδιος δεν ελπίζει πάντως, είναι να τραβήξει τους σούπερ – πλούσιους κατοίκους και επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας. «Οι χίλιες λίρες είναι πολύ μικρό έξοδο για να δείξουν ενδιαφέρον» σχολιάζει.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το κατάστημα θα δώσει την ευκαιρία σε μικρές εταιρίες πολυτελών ειδών να μπουν στην αγορά, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι ελάχιστες διαθέσιμες μάρκες. Τονίζει μάλιστα ότι αν και οι χίλιες λίρες είναι ένα μεγάλο ποσό, υπάρχουν άνθρωποι από τη μεσαία τάξη που συγκεντρώνουν τέτοια ποσά για να αγοράσουν ένα είδος πολυτελείας.

Ο κ. Σαπίρο λέει μάλιστα ότι το κοινό έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία. Το «φυσικό» κατάστημα θα ανοίξει τον Αύγουστο.
Ποια κρίση; Εδώ υπάρχει "ψιλικατζίδικο" που για να μπεις μέσα πρέπει να έχεις πάνω σου... Ποια κρίση; Εδώ υπάρχει "ψιλικατζίδικο" που για να μπεις μέσα πρέπει να έχεις πάνω σου... Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.