ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πίνετε ποτέ καφέ αυτή την ώρα - Προκαλεί σοβαρές ασθένειες [video]

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η χειρότερη ώρα για να πιει κάποιος καφέ είναι το...
πρωί! Όχι βέβαια αφού υπάρχει η πεποίθηση ότι για να ανοίξει το μάτι μας το πρωί πρέπει να πιούμε πρώτα μερικές γουλιές καφέ.

Ωστόσο, το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί ότι ο κιρκάδιος ρυθμός, που είναι μια βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου, ελέγχει την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη. Αυτή με τη σειρά της ελέγχει το επίπεδο εγρήγορσης του ανθρώπου. Τα επίπεδα της κορτιζόλης φτάνουν στην κορυφή μεταξύ των ωρών 8 και 9 το πρωί, οπότε ίσως τελικά δεν χρειάζεται ο πρωινός καφές.

Αν πιείτε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, στην πραγματικότητα θα μειώσετε τις επιδράσεις της καφεϊνης. Γι’ αυτό είναι πιθανό να νιώθετε πιο αδύναμοι το πρωί. Τα επίπεδα κορτιζόλης είναι επίσης ανεβασμένα γύρω στη 13:00 το μεσημέρι και 17:30 – 18:30 το απόγευμα έτσι ώστε εκτός από την αποφυγή του καφέ το πρωί είναι καλύτερο να μην πιείτε ούτε αυτές τις ώρες της ημέρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο



ΠΗΓΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πίνετε ποτέ καφέ αυτή την ώρα - Προκαλεί σοβαρές ασθένειες [video] ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πίνετε ποτέ καφέ αυτή την ώρα - Προκαλεί σοβαρές ασθένειες [video] Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.