ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ποια χώρα «παρακαλάει» να αντικαταστήσει την Μ. Βρετανία στην ΕΕ!

Έστω και σαν σενάριο, αποτελεί ατυχέστατη επιλογή!

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης και η αποκοπή του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προκαλέσει σοκ και δυσπιστία σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο. Και οι Ουκρανοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη συγκυρία, ως μια χρυσή ευκαιρία για την χώρα τους να αντικαταστήσει την Μ. Βρετανία στην υπερεθνική ένωση!

Η αμερικανοκρατούμενη και ναζιστική ως επί το πλείστον, Ουκρανία, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε σαν υποψία σκέψης στο μυαλό των ιθυνόντων των Βρυξελλών, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το πολιτικό στερέωμα της χώρας αναθάρρησε και πλέον μιλάει ανοιχτά για ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ, παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες των τελευταίων 2,5 ετών.

Η νομοθέτης Χάνα Χόπκο υποστήριξε χαρακτηριστικά μέσω του Facebook ότι «με τη Βρετανία να φεύγει, η Ουκρανία έρχεται για να σώσει την Ευρώπη σαν ήπειρο. Το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο:.. Έχοντας χάσει τη Βρετανία, η ΕΕ πρέπει να κερδίσει την Ουκρανία».

Η Χόπκο προειδοποίησε επίσης ότι ο ευρωσκεπτικισμός μέσα στην ίδια την Ουκρανία θα αυξηθεί αναπόφευκτα αν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν στο Κίεβο την υπόσχεση για ένα ελεύθερο καθεστώς βίζας στο άμεσο μέλλον. «Ο κόσμος αλλάζει. Αν δεν εδραιωθούμε στην Ευρώπη, μπορεί να βρεθούμε στην έρημο», είπε.

Ωστόσο η γνωστή στη χώρα νομοθέτης δεν ήταν η μόνη που εξέφρασε την συγκεκριμένη γνώμη, καθώς ο Διοικητής Περιφέρειας της Οδησσού, Μιχαήλ Σαακασβίλι έγραψε επίσης στη δική του σελίδα στο Facebook ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν από την Ουκρανία να ενταχθεί στην ΕΕ, στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και όταν η χώρα πραγματικά η Ευρώπη την έχει ανάγκη.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μία αδύναμη στιγμή. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι για την Ευρώπη, και τότε δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση, αλλά θα μας καλέσουν να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο».

Λίγο μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τις βρετανικές αρχές να αγνοήσουν το αποτέλεσμα, όπως προηγουμένως είχε προτρέψει αντίστοιχα και τις ολλανδικές αρχές να αγνοήσουν την ολλανδική συμβουλευτική ψήφο για τη σύνδεση ΕΕ-Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι παρά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, η Βρετανία παραμένει σε μια ενωμένη Ευρώπη, και θα αγωνιστεί για την προάσπιση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών. Η ΕΕ πρέπει να βρει έναν τρόπο να μπει στις καρδιές των ευρωσκεπτικιστών, έτσι ώστε να μην δώσει καμία ευκαιρία [επιτυχίας] στους αντιπάλους του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τόνισε.

Στη συνέχεια έστειλε το έμμεσο μήνυμά του για τον… χαρακτήρα που έχει η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει στο ακέραιο τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία. «»Ελπίζω ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως επιτιθέμενο έθνος θα συνεχιστούν», υπογράμμισε με νόημα.

Οι προθέσεις αυτές των Ουκρανών πολιτικών ωστόσο βρίσκουν και αντιφρονούντες στη χώρα, που -ευτυχώς- μιλάνε ακόμα με τη φωνή της λογικής. Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Αλεξάντερ Ντόυντσακ, το ενδεχόμενο αντικατάστασης της Μ. Βρετανίας από την Ουκρανία αποτελεί παράλογη ιδέα: «Η Ευρώπη προφανώς δεν χρειάζεται για την Ουκρανία ως αντικαταστάτρια χώρα. Δεν είναι μια αθλητική ομάδα, η οποία πρέπει να έχει έναν ορισμένο αριθμό παικτών. Η Ευρώπη θα επικεντρωθεί στα δικά της προβλήματα. Ίσως θα δούμε σύντομα καινούριες πρωτοβουλίες για δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες. Η παρέμβαση της Ουκρανίας, εν τω μεταξύ, δεν κάνει τίποτα παρά να ενοχλήσει την Ευρώπη. »
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ποια χώρα «παρακαλάει» να αντικαταστήσει την Μ. Βρετανία στην ΕΕ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ποια χώρα «παρακαλάει» να αντικαταστήσει την Μ. Βρετανία στην ΕΕ! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.