Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας και Γλιτώστε από Πέτρα και Ουλίτιδα, με Αυτή την Καταπληκτική Συνταγή!

Η τερηδόνα είναι μία ασθένεια των δοντιών που συμβαίνει όταν κάποια βακτήρια παράγουν οξέα τα οποία καταστρέφουν το σμάλτο και την οδοντίνη. Πολλοί πιστεύουν πως εάν ξεκινήσει η τερηδόνα, δεν γίνεται να αντιστραφεί.

Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να γίνει αυτό.

Σύμφωνα με μία μελέτη του “British Medical Journal”, η τερηδόνα μπορεί να αντιστραφεί με την διατροφή. Η έρευνα χώρισε 62 παιδιά με τερηδόνα σε 3 ομάδες. Η μία έτρωγε κανονικά, με προσθήκη αρκετής βρώμης. Η δεύτερη ομάδα έτρωγε κανονικά, με προσθήκη βιταμίνης D και η 3η δεν έτρωγε δημητριακά και έπαιρνε επίσης βιταμίνη D.

Βρήκαν πως η πρώτη ομάδα που έτρωγε δημητριακά είχε αύξηση τερηδόνας. Η δεύτερη ομάδα έδειξε βελτίωση και η τρίτη που δεν κατανάλωνε δημητριακά, έδειξε την μεγαλύτερη βελτίωση από όλες. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες της τρίτης ομάδας γιατρεύτηκαν.

Πολλοί γιατροί και οδοντίατροι στηρίζουν την έρευνα αυτή, λέγοντας πως η διατροφή μπορεί όντως να επηρεάσει την τερηδόνα στο στόμα.
Ενώ όλοι πιστεύουμε πως η αιτία που εμφανίζεται είναι η ζάχαρη και τα άμυλα που μένουν στα δόντια, η έρευνα αυτή δείχνει πως είναι πολλοί περισσότεροι οι παράγοντες.

Σύμφωνα με τους Dr. Edward Mellanby, Dr. Weston Price και Dr. Ramiel Nagel, υπάρχουν 4 κύρια πράγματα που επηρεάζουν το χάλασμα των δοντιών:
Έλλειψη μετάλλων από την διατροφή
Έλλειψη βιταμινών
Υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυτικό οξύ
Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτείτε

1. Σταματήστε τη ζάχαρη

2. Καταναλώστε τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά
3. Δοκιμάστε έλαιο καρύδας

Βάλτε ένα κουταλάκι από λάδι καρύδας για 20 λεπτά στο στόμα σας και μετά φτύστε το. Εάν σας φαίνεται πολύ, ξεκινήστε με 3-5 λεπτά.

4. Σταματήστε να τρώτε φυτικό οξύ
Βρίσκεται στα δημητριακά, στους ξηρούς καρπούς, στους σπόρους και τα φασόλια. Μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως ελλείψεις σε μέταλλα ή ακόμα και οστεοπόρωση.

5. Χρησιμοποιήστε ειδική οδοντόκρεμα
Μία οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο μπορεί να είναι ακριβή, αλλά υπάρχουν κάποιες μάρκες πιο φτηνές από άλλες. Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας την δική σας οδοντόκρεμα.

Θα χρειαστείτε:
3 κ.σ από φαγώσιμο άργιλο
1/4 κ.γ μαγειρικής σόδας
1/4 κ.γ χλωροφύλλη με γεύση μέντας
1/4 κ.γ εκχύλισμα μέντας
1/2 κ.γ έλαιο καρύδας
1 κ.σ φιλτραρισμένο νερό





ΠΗΓΗ
Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας και Γλιτώστε από Πέτρα και Ουλίτιδα, με Αυτή την Καταπληκτική Συνταγή! Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας και Γλιτώστε από Πέτρα και Ουλίτιδα, με Αυτή την Καταπληκτική Συνταγή! Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.