Διασχίζοντας μια λίμνη με τα πόδια! [photos]

Η Lago d’Iseo είναι μια από τις πιο ήσυχες λίμνες της Βόρειας Ιταλίας, η οποία για 16 ημέρες αυτό το καλοκαίρι, θα υποδεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, το όνειρο των οποίων είναι να περπατήσουν στο νερό...

Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στις πλωτές προβλήτες «Christo’s The Floating Piers» μια δυναμική εγκατάσταση τέχνης από το καλλιτεχνικό δίδυμο Christo και Jeanne-Claude. Οι δύο καλλιτέχνες ξεκίνησαν το brainstorming για αυτό το έργο το 1970! Δεδομένου ότι το σύνολο των έργων τους είναι αυτο-χρηματοδοτούμενα, η εγκατάσταση και η αφαίρεσή τους μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες συντονισμού!

Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου χρειάστηκαν ελικόπτερα, δύτες και πολλοί άλλοι για κάνουν το έργο τους πραγματικότητα. Μετά από χρόνια συντονισμού και απαιτητικών εργασιών εγκατάστασης, οι τρεις προβλήτες τους είναι έτοιμες και πλήθος τουριστών συρρέει να βιώσει αυτή την ασύλληπτη εμπειρία. Μοιάζουν με κίτρινους δρόμους από τούβλα, όμως στην πραγματικότητα τα μονοπάτια αποτελούνται από 220.000 κύβους πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας, τυλιγμένο σε κίτρινο νάιλον, που είναι σπονδυλωτό και κυματίζει με την κίνηση του νερού.

Οι προβλήτες, καλύπτουν συνολική απόσταση 2 μιλίων.Ο Christo χρησιμοποίησε περισσότερα από 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφάσματος σαφράν για να τυλίξει όλες τις προβλήτες καθώς και μέρος των γύρω πεζοδρομίων και δρόμων. Οι προβλήτες άνοιξαν για το κοινό στις 18 Ιουνίου και είναι ήδη μεγάλη τουριστική ατραξιόν.







ΠΗΓΗ
Διασχίζοντας μια λίμνη με τα πόδια! [photos] Διασχίζοντας μια λίμνη με τα πόδια! [photos] Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.