Τα 13 πιο καυτά μέρη της Γης που υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου

Τη στιγμή που εδώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία ίσα που αγγίζει τους 36 με 37 βαθμούς και όλοι μιλάμε για έναν μίνι… καύσωνα, στο Κουβέιτ το θερμόμετρο έδειξε 54 βαθμούς Κελσίου σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται και για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Τη θερμοκρασία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα που πλήττει τη Μέση Ανατολή, ένας μετεωρολογικός σταθμός στην Mitribah, μια απομακρυσμένη περιοχή του βορειοδυτικού Κουβέιτ. Την ίδια ημέρα μάλιστα ο υδράργυρος στο γειτονικό Ιράκ, έδειξε 53.9 βαθμούς Κελσίου στην αρχαία πόλη της Βασόρας.

Υπάρχουν όμως και μέρη στη Γη που οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο καυτός ήλιος αλλά και η ασφυκτική ζέστη κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδόν του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η λέξη «δροσιά» για τους τόπους αυτούς είναι μάλλον άγνωστη. Μόνοι κάτοικοί τους είναι ίσως λίγα φυτά ή ζώα, ενώ σε όσες από τις περιοχές διαμένουν κάποιοι άνθρωποι η καθημερινότητά τους είναι κάθε άλλο παρά εύκολη, καθώς σε κάποια από αυτά ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.


Death Valley – 75 βαθμοί Κελσίου


Κουβέιτ- 54 βαθμοί Κελσίου


Αρχαία Πόλη Βασόρας- 53,9 βαθμοί Κελσίου


Dasht-e Lut, Ιράν: 71 βαθμοί Κελσίου


Αυστραλιανή Έρημος: 69.2 βαθμοί Κελσίου


El Azizia, Λιβύη: 57 βαθμοί Κελσίου


Oodnadatta, Αυστραλία: 55 βαθμοί Κελσίου.


Dallol Αιθιοπία: 53+ βαθμοί Κελσίου


Rub’ al Khali, Αραβική Χερσόνησος: 51 βαθμοί Κελσίου


Kebili, Τυνησία: 50 βαθμοί Κελσίου


Tirat Zvi, Ισραήλ: 47 βαθμοί Κελσίου


Έρημος Καλαχάρι, Νότια Αφρική: 45+ βαθμοί Κελσίου

Τιμπουκτού, Μάλι: 43,5 βαθμοί Κελσίου
ΠΗΓΗ
Τα 13 πιο καυτά μέρη της Γης που υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου Τα 13 πιο καυτά μέρη της Γης που υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.