Εξωγήινο κάμπινγκ στην έρημο!

Το τοπίο που μοιάζει όσο κανένα άλλο με αυτό στον πλανήτη Άρη, βρήκε Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα για να δημιουργήσει το δικό της… εξωγήινο κάμπινγκ!

Ο τόπος αυτός είναι η καυτή και αφιλόξενη έρημος Μοχάβε, στην Καλιφόρνια, όπου το τοπίο προσομοιάζει με του κόκκινου πλανήτη, ενώ εκεί κάνει και η NASA τα πειράματα της, για την ατμόσφαιρα στον Άρη.
Η γλύπτρια και ερευνήτρια κοινωνικής πρακτικής Αντρέα Ζέτλερ (Andrea Zettler) δημιούργησε εκεί, στην περιοχή Τζόσουα Τρι (Joshua Tree), το «ινστιτούτο ερευνών ζωής», που περιλαμβάνει ένα κάμπινγκ με θόλους για ύπνο, σαν αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Οι 12 θόλοι είναι καμουφλαρισμένοι ανάμεσα στις πέτρες που τους περιβάλλουν, σε χώρο ο οποίος ανήκει στην Zettler, και ανοίγει δύο φορές το χρόνο σε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, πεζοπόρους, κατασκηνωτές ή όσους αισθάνονται κοντά στις ανθρωπιστικές, καλλιτεχνικές και οικολογικές θέσεις της.
Η κατασκήνωση ξεκίνησε απλά ως ένας «ξενώνας» και χτίστηκε από την Andrea για τους φίλους και συνεργάτες που την επισκέπτονται τακτικά. Τώρα, είναι ανοιχτή δύο εποχές κάθε χρόνο. Ένα μήνα το φθινόπωρο, συνήθως τον Οκτώβριο και ένα μήνα την άνοιξη, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.
Κάθε «ανοικτή σεζόν» χωρίζεται σε εβδομαδιαίες συνεδρίες, που παρακολουθούν οι κατασκηνωτές. Ο ύπνος τους γίνεται στους θόλους, ενώ υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα για το φαγητό τους.
camping
campinga
camping2
camping3
camping4
camping5
camping8
camping9
(με πληροφορίες και εικόνες Messy Nessy)
Εξωγήινο κάμπινγκ στην έρημο! Εξωγήινο κάμπινγκ στην έρημο! Reviewed by olablogs on 13:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.