16χρονος κατασκεύασε φορτιστή κινητού για ποδήλατο και μοιράζεται τις οδηγίες με όλο τον κόσμο!+VIDEO

Με κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις και δεξιότητες στα ηλεκτρονικά, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε το δικό σας φορτιστή!

Αν συνηθίζετε αρκετά συχνά να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σας, τότε σίγουρα κάποια από αυτές τις φορές θα έχετε δει το κινητό σας να ξεμένει από μπαταρία.

Γεγονός που όχι μόνο είναι απογοητευτικό, αλλά μπορεί να κρύβει και κινδύνους, ειδικά αν εκείνη τη στιγμή βρίσκεστε σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή.

Αυτήν ακριβώς την κατάσταση βίωσε ξανά και ξανά ο 16χρονος Thomas, μέχρι που αποφάσισε να κάνει κάτι για να την αλλάξει. Μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα ο έξυπνος έφηβος κατάφερε να εφεύρει έναν φορτιστή κινητού που λειτουργεί με την ισχύ του ανέμου.

Αν ψάξετε κάτι ανάλογο στο eBay, θα δαπανήσετε για να το αγοράσετε πάνω από 100 ευρώ. Ο Thomas όμως κατάφερε να το κατασκευάσει ξοδεύοντας μόνο 4 ευρώ.

Αν γνωρίζετε έστω τα στοιχειώδη, και ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του Thomas, τότε μπορείτε και εσείς να δημιουργήσετε τον δικό σας φορτιστή σε χρόνο μηδέν!

Πλέον ο δαιμόνιος έφηβος φορτίζει το κινητό του ενώ βολτάρει με το ποδήλατό του!

Ο Thomas χρησιμοποίησε έναν συνηθισμένο ανεμιστήρα υπολογιστή …

… και το μετέτρεψε σε μια ανεμογεννήτρια

Μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε …

Τα εξαρτήματα που απαιτήθηκαν…

…και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα!

Ο Thomas έχει μοιραστεί τις οδηγίες για την κατασκευή του φορτιστή στο Instructables.



16χρονος κατασκεύασε φορτιστή κινητού για ποδήλατο και μοιράζεται τις οδηγίες με όλο τον κόσμο!+VIDEO 16χρονος κατασκεύασε φορτιστή κινητού για ποδήλατο και μοιράζεται τις οδηγίες με όλο τον κόσμο!+VIDEO Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.