Δες αυτό το βίντεο και δεν θα ξαναφάς ποτέ ζελεδάκια στη ζωή σου

Ένα σοκαριστικό βίντεο που απεικονίζει βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα "ζελεδάκια". Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές 

Τα πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail είναι σκληρά, αλλά πέρα για πέρα αληθινά και ρεαλιστικά.


Στην ουσία απεικονίζουν βήμα βήμα τη διαδικασία παραγωγής ανάποδα, με τη διαδικασία του reversed video. Τα ζελεδάκια από την κατανάλωση, στην αρχική τους παραγωγή.



Όπως μπορείτε να δείτε, η ζελατίνη προέρχεται από το βράσιμο του δέρματος γουρουνιών. Βέβαια, η HARIBO, η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής των εν λόγω γλυκισμάτων, ισχυρίζεται πως δεν χρησιμοποιεί βιολογική ζελατίνη, αλλά φυσική. "Για την παραγωγή των ζελινιών φρούτων η HARIBO χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη από τη δεκαετία του '80, αντί του για το σύνηθες αραβικό κόμμι, φυσική ζελατίνη. Η ζελατίνη δεν περιέχει ούτε λιπαρά ούτε υδατάνθρακες", αναγράφεται στο επίσημο site της εταιρείας.

Σημειώνεται πως το 70% της παραγωγής ζελατίνης παγκοσμίως προέρχεται από το δέρμα χοίρων και βοδινών, και το 27% προέρχεται από τα οστά των ζώων. Η βιολογική ζελατίνη εντοπίζεται σε επιδόρπια ζελέ, σε καραμέλες σαν αυτές του παραπάνω βίντεο αλλά και σε επιδόρπια γιαουρτιού, αφού χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο. Η πρωτεΐνη που περιέχει είναι χαμηλής βιολογικής αξίας καθώς περιέχει ελάχιστα από τα απαραίτητα αμινοξέα.
Δες αυτό το βίντεο και δεν θα ξαναφάς ποτέ ζελεδάκια στη ζωή σου Δες αυτό το βίντεο και δεν θα ξαναφάς ποτέ ζελεδάκια στη ζωή σου Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.