Η ιστορία του διάσημου τατουάζ αυτής της γυναίκας θα κάνει το αίμα σας να παγώσει.

Πολλές ταινίες είναι εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα και περιστατικά όσο και να μας φαίνεται απίστευτο πολλές φορές. Τόσο απίστευτη φαίνεται και η ζωή της Olive Oatman, σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία ή κάποιο θρύλο. Όλα ξεκίνησαν με ένα απλό ταξίδι που κατέληξε να είναι μια σειρά από απίστευτα γεγονότα που στιγμάτισαν τη ζωή της νεαρής γυναίκας. Όσες περιπέτειες κι αν ακούσετε, καμία δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με τη ζωή της Olive.

Κάπου στη δεκαετία του 1850, η οικογένειά της αποφάσισε να διασχίσει τη χώρα. Δέχθηκαν επίθεση από μια ιθαγενή φυλή και όλοι σφάχτηκαν (ή τουλάχιστον έτσι νόμισαν) εκτός από την νεαρή Olive και την αδερφή της.

Όλα όσα ακολούθησαν δεν θα μπορούσαν παρά να θυμίζουν σενάριο κάποιας ταινίας προτεινόμενης για Oscar. Δείτε παρακάτω την ιστορία της Olive Oatman, της μοναδικής για την εποχή της λευκής γυναίκας με τατουάζ στο πρόσωπο.

Αυτή είναι η Olive Oatman.

Γεννήθηκε στο Illinois το 1837. Το 1850, όταν ήταν 14 ετών, η οικογένειά της (οι γονείς Royce και Mary Oatman καθώς και τα 7 παιδιά τους) μπήκαν σε ένα τρένο με προορισμό την California.

Την τέταρτη μέρα του ταξιδιού, η οικογένεια δέχθηκε επίθεση από Ινδιάνους.

Η φυλή Yavapai σκότωσε όλη την οικογένεια και επέζησαν μόνο η Olive και η αδερφή της. Οι Ινδιάνοι πήραν τα μικρά κορίτσια και τους συμπεριφέρονταν σαν να ήταν σκλάβες.

Κάποια στιγμή οι Yavapai αντάλλαξαν τα κορίτσια, δίνοντάς τα στη φυλή Mohave.

Λέγεται ότι η νέα φυλή συμπεριφέρθηκε στα κορίτσια πιο καλά από την προηγούμενη. Λέγεται μάλιστα ότι ο αρχηγός της φυλής, τις είχε υιοθετήσει.

Κι έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια για τις αδερφές Oatman.

Οι Mohave έκαναν τατουάζ στα σαγόνια της Olive και της αδερφής της, σαν μέρος ενός τελετουργικού που πίστευαν ότι θα χάριζε ευτυχία στη μετα θάνατον ζωή.

Κατά ένα τρόπο, έζησαν όπως θα ζούσε μια οποιαδήποτε γυναίκα της φυλής Mohave.

Κι άλλωστε όλη η φυλή τους συμπεριφερόταν σαν να ήταν αληθινά μέλη της.

Τόσο για τη φυλή όσο και για τις δυο λευκές αδερφές, τα πράγματα πήραν μια αναπάντεχη τροπή αργότερα.

Μετά την υιοθεσία τους, η Arizona χτυπήθηκε από κύμα καύσωνα και αδυσώπητη ξηρασία. Αυτό είχε σαν επακόλουθο η φυλή να υποφέρει από την ασιτία και η αδερφή της Olive να είναι σχεδόν ετοιμοθάνατη.

Κι έτσι η Olive αποφάσισε να ενσωματωθεί πλήρως στη φυλή.

Σύμφωνα με φήμες, λέγεται ότι παντρεύτηκε έναν άντρα από τη φυλή κι έκανε μερικά παιδιά μαζί του.

Η φήμη άρχισε, όμως, να εξαπλώνεται.

Η κοινότητα των λευκών αποίκων γειτονικά πληροφορήθηκαν την ύπαρξη της Olive και έστειλαν σημείωμα διαπραγμάτευσης στη φυλή, διεκδικώντας πίσω το κορίτσι. Όταν η φυλή συμφώνησε, το κορίτσι ξανασυνάντησε τον αδερφό της που είχε επιβιώσει της επίθεσης, χρόνια πριν!

Όπως ήταν λογικό, η Olive ήταν πλέον μια διασημότητα.

Το 1857, ο Royal B. Stratton έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Η Ζωή ανάμεσα σε Ινδιάνους, εμπνευσμένος από την εμπειρία των κοριτσιών, της Olive και της Mary Ann. Έγινε bestseller και εξασφάλισε την δική της εκπαίδευση και του αδερφού της Lorenzo. Η Olive έκανε περιοδείες προωθώντας το βιβλίο. Πέθανε το 1903 στην ηλικία των 65 ετών, αλλά πολλοί χαρακτήρες της μεγάλης και μικρής οθόνης βασίστηκαν στην περιπέτειά της.

ΠΗΓΗ
Η ιστορία του διάσημου τατουάζ αυτής της γυναίκας θα κάνει το αίμα σας να παγώσει. Η ιστορία του διάσημου τατουάζ αυτής της γυναίκας θα κάνει το αίμα σας να παγώσει. Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.