ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Οι αστροναύτες λένε ότι το διάστημα μυρίζει…

Πέρα από την εικόνα, πώς είναι δηλαδή στην όψη το Διάστημα και τι υπάρχει «εκεί έξω», οι αστροναύτες έχουν περιγράψει τη μυρωδιά του διαστήματος…

και εντυπωσιάζουν με αυτά που λένε ότι έχουν μυρίσει εκεί.
Σύμφωνα με τον αστροναύτη της NASA Ντον Πέτιτ, στο Διάστημα υπάρχει μια διαπεραστική μυρωδιά που σε πολλούς θυμίζει ψημένο κρέας.

Το Διάστημα μυρίζει μπριζόλες, βατόμουρα και ρούμι…Δείτε τις περιγραφές που έχουν δώσει οι αστροναύτες!

Ο λόγος που κυριαρχεί αυτή η μυρωδιά είναι γιατί οι αστροναύτες μύριζαν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH), ενώσεις οι οποίες παράγονται κατά τον σχηματισμό πλανητών και άστρων.

Οι ίδιες ενώσεις, σύμφωνα με τον Τζεφ Όισι, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, παράγονται και στη Γη, όταν κάνουμε μπάρμπεκιου, οπότε η «σύνδεση» είναι εμφανής. Στον Sagittarius B2 η μυρωδιά που κυριαρχεί είναι βατόμουρα και ρούμι.

Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, μεταξύ των χημικών ενώσεων που εντοπίστηκαν στο κέντρο του Γαλαξία ήταν ο μεθανικός αιθυλεστέρας (C3H6O2), που δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στα βατόμουρα και την αντίστοιχη γεύση στο ρούμι.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Οι αστροναύτες λένε ότι το διάστημα μυρίζει… ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Οι αστροναύτες λένε ότι το διάστημα μυρίζει… Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.