Εναλλακτικό ζευγάρι στην Κρήτη: Ζουν από επιλογή σε σπίτι χωρίς ρεύμα [εικόνες]

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα ξενοδοχείο το οποίο επιλέγουν άνθρωποι με οικολογικές ευαισθησίες αλλά και όσοι θέλουν να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Και αυτό γιατί δεν έχει ρεύμα. Την ίδια πρακτική εφαρμόζει και στο σπίτι του και ένα ζευγάρι, στην Κρήτη πάντα.

Ο Μάριος και η Ειρήνη είναι σίγουρα ένα ζευγάρι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Στο σπίτι τους στο Παγκαλοχώρι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο, το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται από φωτοβολταϊκά, συλλέγουν νερό της βροχής σε λιμνούλα και κατασκευάζουν μόνοι τους το σπίτι που ζουν και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούν. Είναι χαρακτηριστικό πως δηλώνουν ότι αγοράζουν πλέον μόνο.. ξίδι, αφού δεν διανοούνται να ρυπαίνουν το χώρο που ζουν. Φτιάχνουν όλα τα καθαριστικά προϊόντα με οικολογικό τρόπο και με βάση το ελαιόλαδο.

Το εναλλακτικό και οικολογικό ζευγάρι αξιοποιεί όλα όσα προσφέρει η φύση, μέχρι και με λιμνούλα που θα γεμίσει νερό το χειμώνα και θα διυλίζει το νερό με φυσικό τρόπο.

Το ζευγάρι που είναι μαζί τα τελευταία 16 χρόνια, ζει σε αυτό το σπίτι την τελευταία πενταετία. Μάλιστα, η κατασκευή του δεν έχει πάψει να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Ο, αυστριακής καταγωγής, Μάριος αναφέρει ότι του αρέσει να ζει ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, να φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του και να εκπληρώνει τα όνειρά του. Η Κρητικιά Ειρήνη (από το Ρέθυμνο) δηλώνει ότι ανέκαθεν ήθελε να δραπετεύσει από την πόλη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης
ΠΗΓΗ
Εναλλακτικό ζευγάρι στην Κρήτη: Ζουν από επιλογή σε σπίτι χωρίς ρεύμα [εικόνες] Εναλλακτικό ζευγάρι στην Κρήτη: Ζουν από επιλογή σε σπίτι χωρίς ρεύμα [εικόνες] Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.