TΡΑΠΕΖΑΚΙ από πήλινη ΓΛΑΣΤΡΑ

Απλή, πολύ ιδιαίτερη και σε απόλυτακαλοκαιρινό ύφος κατασκευή από τοsandandsisal.com για να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο τραπεζάκι από μια πήλινηγλάστρα.
Εκτός από αυτήν θα χρειαστείτε:ένα κομμάτι γυαλί σε ανάλογη διάμετρο που θα σας κόψουν σε όποια ποιότητα-διάσταση επιθυμείτε σε όλα τα καταστήματα με τζάμια, άμμο και μερικά κοχύλια, θαλασσόξυλα, βότσαλα ή όποια άλλα διακοσμητικά στοιχεία προτιμάτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μορφής και μεγέθους γλάστρα, πήλινο κιούπι κλπ. που πιθανόνδιαθέτετε ακόμη και αν είναι φθαρμένα ή να δώσετε όποια μορφή θέλετε βάφοντας ή δίνοντας αντικέ όψη σε μια οικονομική πήλινη γλάστρα που θα βρείτε τόσο σε φυτώρια όσο στα καταστήματα με είδη σπιτιού/κήπου.


Αφού η εξωτερικήεπιφάνεια της γλάστραςαποκτήσει την όψη που θέλετε, γεμίστε την μεάμμο. Αν σας είναιδύσκολο να μαζέψετε μεγάλη ποσότητα άμμου από κάποια παραλίαμπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλή οικοδομική άμμο που θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών και κανονική άμμο θαλάσσης μόνο στο επάνωεμφανές μέρος της κατασκευής. Μια πρακτική λύση είναι να γεμίσετε την γλάστρα με χώμα, πέτρες κλπ. ώστε να αποκτήσει το απαιτούμενο βάρος και στο τέλος να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα άμμου.

Τοποθετείστε - βυθίστε ελαφρά ταδιακοσμητικά στοιχεία στην άμμο, φροντίζοντας να βρίσκονται όλα ελάχισταπιο χαμηλά από το χείλος της γλάστρας, ώστε να μην ενοχλούν το τζάμι που στο τέλος θα τοποθετήσετε πάνω στην γλάστρα.
Ο τρόπος στερέωσης-σταθεροποίησης του τζαμιού εξαρτάται από το πάχος, το βάρος του αλλά και τοσυνολικό μέγεθος της κατασκευής. Ένα βαρύ-χοντρό τζάμι σε μια μετρίουμεγέθους τέτοια κατασκευή θασταθεροποιηθεί ακόμη και χωρίς κάποιαεπιπρόσθετη κόλληση, αντίθετα ένα λεπτό-ελαφρύ γυαλί θα πρέπει να το κολλήσετε στο χείλος της γλάστρας με πιστόλι σιλικόνηςή διάφανη ισχυρή κόλλα για γυαλί, ενώ σε ορισμένα σημεία μπορούν να τοποθετηθούνανάμεσα στο γυαλί και το χείλος της γλάστρας μερικά αντιολισθητικά-βεντουζάκια σιλικόνης.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο, είτε χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο τραπεζάκι στο μπαλκόνι, τον κήπο ή στο εσωτερικό του σπιτιού, προσαρμόζοντας ανάλογα τόσο τομέγεθος όσο και τις αποχρώσεις όλων των στοιχείων ανάλογα με την συνολική διακόσμηση που σημείου που θα το τοποθετήσετε.
TΡΑΠΕΖΑΚΙ από πήλινη ΓΛΑΣΤΡΑ TΡΑΠΕΖΑΚΙ από πήλινη ΓΛΑΣΤΡΑ Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.