Mετακομίζουν κάτω από τη γη υπό τον φόβο της Αποκάλυψης που θα ακολουθήσει το BREXIT

Μια ολόκληρη οικογένεια στη Γλασκώβη ετοιμάζεται να μετακινηθεί σε υπόγειο ευρύχωρο καταφύγιο, διαμέτρου 4 μέτρων και μήκους 15 μέτρων, υπό τον φόβο της αβεβαιότητας που ορισμένοι ονομάζουν επερχόμενη "Αποκάλυψη του Brexit".

Ο Andrew Johnson και η 5μελής οικογένειά του έχουν αποφασίσει να περάσουν τους επόμενους αρκετούς μήνες υπόγεια, για την προστασία της οικογένειάς τους κατά "τους χαλεπούς καιρούς που έρχονται".

"Αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο», προειδοποιεί ο τοπικός επιχειρηματίας και μηχανικός.

"Έχω προειδοποιήσει τους ανθρώπους για να προετοιμαστούν για το χειρότερο, γιατί ήξερα ότι αυτοί οι τρελοί οι Βρετανοί θα μας τραβήξουν σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση», προειδοποιεί ο Σκωτσέζος πατριώτης.

"Από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και το πρώτο μου καθήκον είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου», είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους.

Ο τοπικός επιχειρηματίας και μηχανικός έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο και άρχισε να χτίζει το υπόγειο καταφύγιο του, περίπου πριν από έξι μήνες, φοβούμενος ότι το Brexit θα γίνει πραγματικότητα.

Άνοδος των πωλάσεων προμηθειών έκτακτης ανάγκης

Οι πωλήσεις των προμηθειών έκτακτης ανάγκης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει το όριο μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς χιλιάδες Βρετανοί πολίτες εφοδιάζονται με πακέτα τροφίμων-αποθήκευσης, δάδες, κουβέρτες και σκηνές. Μερικοί επίσης, αφήνουν τα σπίτια τους.

"Πολλοί άνθρωποι περιμένουν ταραχές και χάος στους δρόμους και τελικά έλλειψη προμηθειών», εξηγεί ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού καταστήματος με είδη επιβίωσης.

"Καθώς η οικονομία κάμπεται και οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, καθώς οι επιχειρήσεις φεύγουν σε άλλες χώρες, τα τρόφιμα και το νερό θα γίνουν σπάνια και είναι ζωτικής σημασίας να εφοδιαστούν με προμήθειες» προειδοποιεί.

Μια επερχόμενη οικονομική κατάρρευση

Σε ένα κατάστημα ξηράς τροφής οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί πάνω από "500% ή περισσότερο" στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας του Brexit.

«Υπάρχει μια αίσθηση του επείγοντος, σαν κάτι να έρχεται. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το μέλλον και περιμένουμε το χειρότερο, όπως μια οικονομική κατάρρευση », εξηγεί ο εμπειρογνώμονας, Thomas Lancashire.

"Η τελευταία φορά που έχουμε δει μια τέτοια αίσθηση του επείγοντος στον πληθυσμό ήταν κοντά στο τέλος του 2012, όταν οι άνθρωποι φοβούνταν ότι μια μεγάλη καταστροφή θα χτυπήσει τον πλανήτη Γη, στο τέλος του ημερολογίου των Μάγιας" παραδέχεται.

Ένας αριθμός οικονομολόγων έχουν προειδοποιήσει ότι με την έλευση του "Brexit", η Βρετανία θα μπορούσε να χάσει την ευνοϊκή πρόσβαση της στις ευρωπαϊκές αγορές, η αβεβαιότητα θα μπορούσε να στεγνώσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και η χώρα θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση.
Mετακομίζουν κάτω από τη γη υπό τον φόβο της Αποκάλυψης που θα ακολουθήσει το BREXIT Mετακομίζουν κάτω από τη γη υπό τον φόβο της Αποκάλυψης που θα ακολουθήσει το BREXIT Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.