5 ΤΡΟΠΟΙ για να φτιάξετε ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ από χριστουγεννιάτικα ΦΩΤΑΚΙΑ

Εκτός από την χρήση τους κατά την περίοδο των γιορτών, τα χριστουγεννιάτικα φωτάκιαείναι μια "πολύτιμη πρώτη ύλη" για να δημιουργήσετε πολύ όμορφεςφωτεινές γιρλάντες τόσο για τοεσωτερικό του σπιτιού όσο και για ναδιακοσμήσετε και να φωτίσετε τομπαλκόνι ή τον κήπο το διάστημα τουκαλοκαιριού.

Πολύ εύκολα, με την προσθήκη πολύ απλών και οικονομικών υλικών, μια τέτοια σειράφωτάκια μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο σε όποιο σημείο κι αν την κρεμάσετε και το μόνο που χρειαστείτε επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο γιρλάντας που θα επιλέξετε, είναι ...χάρτινα ποτηράκια μιας χρήσης ...λίγο ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί...θήκες cup cakes ...απλό χρωματιστό χαρτόνι ή μερικά ....κοχύλια.


1. με χάρτινα ποτήρια

Το μόνο που θα χρειαστεί να τρυπήσετε κάθε ποτήρι ακριβώς στο κέντρο της βάσης του καιτόσο ώστε να μπορεί στο άνοιγμα να μπει-στερεωθεί το κάθε φωτάκι.

Στα καταστήματα μεπαρόμοια είδη θα βρείτεχάρτινα ποτηράκιαμικρού μεγέθους σε διάφορα σχέδια, αλλά μπορείτε και να ταντύσετε με ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί σε όποιο σχέδιο θέλετε, απλώς κόψτε το στοανάλογο σχήμα και κολλήστε το στην επιφάνεια των ποτηριών.

Aνάλογα με τοσχέδιο-χρώματα των ποτηριών ή του χαρτιού-υφάσματος, μπορείτε να δώσετε σε τέτοιου είδους φωτεινές γιρλάντες πολλές διαφορετικές μορφές και ύφος, πχ ανάλογα με το αν θα επιλέξετε τοίδιο σχέδιο για όλα τα ποτήρια, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανά 3-4 ποτηράκια ή διαφορετικό σχέδιο-αποχρώσεις για το καθένα κλπ. ενώ είναι και μια από τις ευκολότερες και εντυπωσιακές διακοσμήσεις για πάρτυ γενεθλίων.


2. με κοχύλια

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές και σε απόλυτακαλοκαιρινό ύφος φωτεινές γιρλάντες θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας σειρές από χριστουγεννιάτικα φωτάκια και κοχύλια.

Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος των κοχυλιώνπου θα χρησιμοποιήσετε αλλά και την ...υπομονήσας ή θα τρυπήσετε με ένα πολύ λεπτό τρυπάνιμονά κοχύλια και θαστερεώσετε σε κάθε άνοιγμα από ένα φωτάκι ή αφού τοποθετήσετεκάθε λαμπάκι ανάμεσα στα δύο μέρη ενός διπλού κοχυλιού θακολλήσετε τις άκρες των κοχυλιών με θερμοκολητικό πιστόλι ή κολλητική ταινία διπλής όψης και το ίδιο, αν χρειαστεί, θα κάνετε και στην κορυφή κολλώντας τα κοχύλια πάνω στο καλώδιο. Το τρύπημα όπως και το θερμοκολλητικό πιστόλι είναι λύσεις για πιο σταθερό και με διάρκεια αποτέλεσμα, αφού η κολλητική ταινία είναι πιθανόν με τονχρόνο ή την υγρασία να φθαρεί και τα κοχύλια να ξεκολλήσουν, είναι όμως μια εύκοληεπιλογή αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα πόσο θα αντέξει μια τέτοια γιρλάντα.


Σε όλους τους τύπους τέτοιων κατασκευών, αλλά ειδικά όπου χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά όπως πχ τα κοχύλια που τοπλαστικό καλώδιο είναι μια λίγο ή περισσότερο "αισθητικήπαραφωνία" μπορείτε να το "εξαφανίσετε' τυλίγοντάς το με χοντρή κλωστή, σπάγγο,σκοινί, κορδέλα, ύφασμακλπ. ενώ φυσικά μπορείτε να αλλάξετε και την όψη των κοχυλιών αν τα βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε, ζωγραφίσετε στην επιφάνειά τους κλπ.


3. με θήκες cup cakes

Στα καταστήματα με είδη κουζίνας-σπιτιού θα βρείτε τέτοιες θήκες σεδιάφορα μεγέθη και μεγάλη ποικιλίασχεδίων.

Αρκεί να "χαράξετε" με ένα κοπίδι ένανσταυρό στο κέντρο της βάσης κάθε θήκης, σε μέγεθος τέτοιο ώστε να στέκονται σταθεράτα λαμπάκια για να φτιάξετε εξαιρετικά ιδιαίτερεςφωτεινές γιρλάντες.

Εκτός από αυτήν την απλή μορφή, μπορείτε να δώσετε στο τελικό αποτέλεσμα ακόμηεντυπωσιακότερη όψη, χρησιμοποιώντας για να "ντύσετε" κάθε λαμπάκι πολλές και διαφορετικέςμεγέθους τέτοιες θήκες για γλυκά, αφού πρινκόψετε την κάθε μία σε σχήμα λουλουδιού ή σε όποιον άλλο σχηματισμό θέλετε.
Θα τις στερεώσετε εναλλάξ πάνω στο λαμπάκι και όπου και αν χρειάζεται για να μένουν σταθερές στις θέσεις θα τις κολλήσετε μεταξύ τους με απλή κόλλα.


4. με απλό χαρτόνι-χαρτί
Θα κόψετε χαρτόνι ή χοντρό χαρτί σε όποιοσχέδιο-σχήμα θέλετε, είτε φροντίζοντας στηνκορυφή να υπάρχει ένακενό που θα χωρά ακριβώς να στερεωθείκάθε λαμπάκι ή θα τοκολλήσετε πάνω στο καλώδιο με σελοτέιπ ή κολλητική ταινίαδιπλής όψης.

Εξαιρετικά εύκοληκατασκευή όταν χρειάζεστε μια ...γρήγορη διακόσμηση πχ για ένα πάρτυ ή μια καλοκαιρινή βραδιά στο μπαλκόνι ή τον κήπο.

Μπορείτε και να τρυπήσετε περιμετρικά την επιφάνεια του χαρτονιού σε όποιον σχηματισμό θέλετε, δημιουργώντας μια ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη σ΄αυτές τις γιρλάντες, ενώ αν φυσικά έχετε την διάθεση και την υπομονή μπορείτε να κατασκευάσετε πολύ πιο "καλλιτεχνικά" χαρτονένια "κουτιά" για να τοποθετήσετε κάθε λαμπάκι σε όποιο σχήμα-σχέδιο θέλετε, να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό χαρτόνι, να επενδύσετε την επιφάνεια του χαρτονιού με πρόσθετοδιακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα, να το βάψετε ή ναζωγραφίσετε σε όποιες αποχρώσεις θέλετε κλπ.


5. με χάρτινες αυγοθήκες
Εξαιρετικά όμορφες διακοσμητικές γιρλάντες, που ανάλογα με την τελική μορφή που θα τους δώσετε με το βάψιμο-επεξεργασία του χαρτονιού είναικατάλληλες για διακόσμηση σε κάθε χώρο του σπιτιού, θα δημιουργήσετε με απλές σειρές φωτάκια και "λουλούδια" που θα κατασκευάσετε κόβονταςσε διάφορα σχήματα χάρτινες αυγοθήκες.
Mπορείτε να δώσετε σε αυτού του τύπου τα "λουλούδια" πραγματικά ...απίστευτες μορφές, απλώς κολλώντας μεταξύ τους τα σε διαφορετικούσχήματος κομμάτια και που όταν αποκτήσουν την όψη που θέλετε, απλώς θα τα στερέωσετε πάνω σε κάθε λαμπάκι, τρυπώντας το χαρτόνι.















5 ΤΡΟΠΟΙ για να φτιάξετε ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ από χριστουγεννιάτικα ΦΩΤΑΚΙΑ 5 ΤΡΟΠΟΙ για να φτιάξετε ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ από χριστουγεννιάτικα ΦΩΤΑΚΙΑ Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.