Βίντεο: Τα επτά πιο παράξενα και μικρά «έθνη» του κόσμου

Εδώ είναι μια λίστα με επτά παράξενα και μικρά «έθνη» σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μικροσκοπικά ανεξάρτητα έθνη είναι μικρές χώρες με δικού τους φόρους, κοινωνία και πολιτική.

Ένα από αυτά ήταν η Δημοκρατία του Rose Island (1967-1968)

Η Δημοκρατία του νησιού Rose ήταν ένα βραχύβιο μικροέθνος 7 μίλια ανοικτά της ιταλικής ακτής. Το 1967, Ιταλός μηχανικός Giorgio Rosa χρηματοδότησε την κατασκευή μιας πλατφόρμας 4.300 τ.μ., με ένα εστιατόριο, μπαρ, κλαμπ, κατάστημα με σουβενίρ, καθώς και ταχυδρομείο. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία αυτο-κατασκευή νησιού, που θα μπορούσαν να απολαύσουν τη θέα στην Αδριατική και τις θαλάσσιες οδούς, διασκεδάζοντας. Η ιταλική κυβέρνηση εγκρίνει την πλατφόρμα Rosa και έτσι το ανεξάρτητο κράτος δημιουργείται. Λίγο μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, η ιταλική κυβέρνηση κουράστηκε από την αντιμετώπιση του ζητήματος και έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό για να ανατινάξει τη Δημοκρατία του Rose Island.

Στην λίστα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε επίσης: Το Πριγκιπάτο του Sealand, Την Δημοκρατία της Minerva, Freetown Christiania, Hutt river.



Πηγή: apocalypsejohn.com
ΠΗΓΗ
Βίντεο: Τα επτά πιο παράξενα και μικρά «έθνη» του κόσμου Βίντεο: Τα επτά πιο παράξενα και μικρά «έθνη» του κόσμου Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.