Αυτά είναι τα πιο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ...



Oι γιγάντιες πέτρινες σφαίρες της Κόστα Ρίκα
Αυτές οι ενδιαφέρουσες, μυστήριες πέτρες έχουν τέλειο σφαιρικό σχήμα. Δεν είναι γνωστή η προέλευσή τους αλλά και ο σκοπός της ύπαρξής τους. Ανακαλύφθηκαν το 1930 από τους εργαζομένους για την εκκαθάριση της ζούγκλας. Οι τοπικοί μύθοι αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες σφαίρες ήταν γεμάτες με χρυσό, αλλά όταν ανατίναξαν μερικές από αυτές, ανακάλυψαν ότι ήταν κενές. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος δημιούργησε τις σφαίρες ή γιατί το έκαναν. Είναι πιθανό να συμβόλιζαν τα ουράνια σώματα ή να χρησιμοποιούνταν ως οριοθέτες των συνόρων διαφόρων φυλών.

Η μπαταρία της Βαγδάτης
Προβάδισμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πολλά χρόνια πριν από εμάς είχαν οι Μεσοποτάμιοι. Κατά τη διάρκεια του 1930 σε μία αρχαιολογική ανασκαφή, ανακαλύφθηκε ένα μυστηριώδες τεχνούργημα, το οποίο δεν απέχει πολύ από την Βαγδάτη. Η λεγόμενη «μπαταρία της Βαγδάτης» ήταν ένα βάζο 13εκατοστών, με διαβρωμένη ράβδο σιδήρου που προεξείχε από το στόμιο. Ένας κύλινδρος χαλκού βρέθηκε στο εσωτερικό του δοχείου ενώ στο εσωτερικό του κυλίνδρου υπήρχε άλλη μία ράβδος σιδήρου. Οι ειδικοί κατέληξαν στο ενδεχόμενο μίας αρχαίας μπαταρίας, η οποία μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα 1 volt.

Το χειρόγραφο Βόινιτς
Ίσως είναι το πιο μυστηριώδες βιβλίο στον κόσμο, με άγνωστο συγγραφέα. Είναι γραμμένο σε μία γλώσσα που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμα, αλλά και πολλά εξίσου ανεξιχνίαστα σύμβολα και περίεργες απεικονίσεις. Αυτό που το κάνει ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι είναι γραμμένο σε ένα μοναδικό αλφάβητο που δεν έχει κανένα κοινό με οποιοδήποτε γνωστό σύστημα γραφής. Δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμη και σήμερα.


Χρυσά ειδώλια των Ίνκας
Αυτά βρέθηκαν στη Νότια Αμερική και θυμίζουν ιπτάμενες μηχανές. Η έμπνευσής τους παραμένει άγνωστη. Ο Γερμανός κατασκευαστής μοντέλων αεροσκάφους Algund Eeboom και ο Peter Belting, το 1996, επιβεβαίωσαν ότι τα ειδώλια ήταν ιπτάμενες μηχανές και κατασκεύασαν αντίγραφά τους σε μεγαλύτερο μέγεθος, τα οποία έχουν εξοπλισμό από κινητήρες αλλά και συστήματα ελέγχου. Τα δύο αυτά μοντέλα, πέρα από την ικανότητα να απογειωθούν, εκτελούσαν και ελιγμούς έχοντας εκτός λειτουργίας τους κινητήρες.


Ο δίσκος της γενετικής
Θεωρείται ένα σοβαρό τεχνούργημα που φαίνεται να απεικονίζει αντικείμενα και διαδικασίες που οι σύγχρονοι επιστήμονες μπορούσαν να παρατηρήσουν μόνο μέσα από τα μικροσκόπια. Ειδικότερα, ο «δίσκος της γενετικής» φαίνεται να δείχνει τη σύλληψη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου. Εκτός από αυτό, οι εικόνες απεικονίζουν μια πραγματικά παράξενη εκδοχή του ανθρώπινου κεφαλιού. Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από πολύ ανθεκτικό υλικό το οποίο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως να δημιουργήθηκε και το οποίο θεωρητικά θα ήταν δύσκολο για μια αρχαία κοινωνία.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ένας από τους παλαιότερους γνωστούς μηχανισμούς υπολογιστών, ίσως και ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ιστορία, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικά σύνθετο σχέδιο. Μετά από έρευνες χρόνων, οι ιστορικοί καθόρισαν ότι ο μηχανισμός είχε ως στόχο να δείξει τη θέση του Ήλιου και της Σελήνης και την κίνηση των πλανητών στον ουρανό, καθώς και την πρόβλεψη ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων, ακόμη και σημαντικά γεγονότα στη Γη, όπως οι αρχαίο Ολυμπιακοί αγώνες.


Αυτά είναι τα πιο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ... Αυτά είναι τα πιο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ... Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.