UFOs στην Ελλάδα του 18ου και αρχές 19ου αιώνα – Οι πρώτες αναφορές για εμφανίσεις

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι μαρτυρίες για εμφανίσεις UFO είναι αποκλειστικά φαινόμενο της εποχής μας και μάλιστα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες μαρτυρίες σχετικές με θεάσεις UFO που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Όπως θα διαφανεί από τις παρακάτω αναφορές υπάρχουν περιγραφές που μοιάζουν καταπληκτικά με σημερινές εμφανίσεις UFO.

Η πρώτη αναφορά προέρχεται από τον δάσκαλο του Γένους Θεόφιλο Καϊρη ο οποίος κατά την εκστρατεία του Ολύμπου το 1822 έγραψε για ένα αντικείμενο που είδε στον ουρανό και το οποίο αφού χωρίστηκε στα δυο εξαφανίστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το σχετικό απόσπασμα του ημερολογίου του δημοσίευσε στον τόμο Ζ` του «Δελτίου Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρίας» (1910-1918), ο άλλοτε καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι.Κ.Βογιατζίδης και στο οποίο σημειώνεται:

«…εφθάσαμεν εις τόπον ονομαζόμενον Μπούρσανη, όπου εμείναμε και το υπόλοιπο της νυκτός. Είδομεν δε και περίεργον βολίδος φαινόμενον, της οποίας η φαινόμενη διάμετρος ήταν ως σπιθαμιαία. Διηρέθη εις δύο σφαίρας και η μεν μείζων ην λαμπρά και κυανώδης και ταχυτάτη, η δε μικρά ην πυρώδης, διήρκησε δε ως τρία δεύτερα..».

Στο βιβλίο «Σαμιακά» του Επαμεινώνδα Σταματιάδη αναφέρει δυο ενδιαφέρον περιστατικά που αφορούν την Σάμο: «..1866 την 1ην προς 2αν Νοεμβρίου εν ω σκότος βαθύ εκάλυπτε το στερέωμα, αίφνης προς το δυσμικόν μέρος του ορίζοντος, φως λαμπρόν ως το του ηλίου, εφώτισε πάσαν την νήσον. Εν τω μέσω του μαγευτικού τούτου φωτός, άπειρη αστέρες φωτοβόλοι κατά διάφορας διευθύνσεις εκτοξεοόμενοι εφαίνοντο καταπίπτοντες επί των κορυφών των ορέων και την επιφάνειαν της θάλασσας. Το ουράνιον τούτον πυροτέχνημα διήρκεσεν επί δέκα λεπτά..»

Σε ένα άλλο σημείο ο Σταματιάδης αφηγείται: Χρησιμεύουσι δε οι διάττοντες αστέρες και εις απικάλυψιν κεκρυμμένων ιερών αντικειμένων. Αυτόπτης δε μάρτυρας διαβεβαίοι ημάς ότι προ έτων εν ώρα νυκτός, είδε μετά και άλλων, κατερχομένων εξ ουρανού εξ ου ήρτατο διά φωτεινής αλύσεως, σωρείαν διαττόντων αστέρων εν σχήματι πολυελαίου όστις κατελθών έστη υπέρθεν μέρους τινός. Ανασκαφής δ`αυτόθι της επιούσης γενομένης, ευρέθησαν τείχη ναού αρχαίου και λείψανα διαφόρων εκκλησιαστικών σκευών..».

Ένα ενδιαφέρον ακόμα απόσπασμα μας μιλάει για πολλά φωτεινά αντικείμενα τα οποία ενώθηκαν σε μια μεγάλη σφαίρα.. «1866- την 4ην Νοεμβριου: Μανθάνομεν δια των σκοπών, οίτινες περιεφέροντο τη νύχτα, ότι μετά το μεσονύκτιον εφάνησαν εις τον ουρανό άστρα πολλά λαμπερά και περιγράφουν ότι πρώτον εφάνη εν ξίφος, ακολούθως στέφανος και τέλος, αυτοί οι αστέρες εσυγκρούοντο αναμεσόν τους, κάμνοντες μίαν λαμπράν λάμψιν, όπου τέλος, ηνωθέντες έγιναν ως μία σφαίρα μεγάλη διευθυνόμενη προς Ανατολάς. Μετά ταύτα διελύθησαν και διεσκορπίσθηκαν.

Τις τρεις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα συναντάμε αρκετές αναφορές όχι μόνο για εμφανίσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων αλλά και για εμφανίσεις ανθρωποειδών..

1714 & 1734 Χίος, τρείς παράξενοι ήλιοι.
1910, συνοριακό χωριό, οντότητες
1925, Υμηττός
1938, Μαλακάσα, ανθρωποειδή
1938, Πίνδος, στενές επαφές τρίτου τύπου
UFOs στην Ελλάδα του 18ου και αρχές 19ου αιώνα – Οι πρώτες αναφορές για εμφανίσεις UFOs στην Ελλάδα του 18ου και αρχές 19ου αιώνα – Οι πρώτες αναφορές για εμφανίσεις Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.