Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν νέο αυτί μέσα στο χέρι του ασθενή (εικόνες)

Ένα σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα είναι εν εξελίξει στην Κίνα, καθώς γιατροί σε νοσοκομείο της χώρας ετοιμάζονται σε λίγους μήνες να εμφυτεύσουν αυτί σε έναν ασθενή. Το επαναστατικό δεν είναι πως το αυτί μεγαλώνει σε κάποιο εργαστήριο ή θα προέρχεται από δότη, αλλά πως μεγαλώνει στο χέρι του ίδιου του ασθενή.

«Έχασα ένα αυτί. Πάντα ένοιωθα πως δεν είμαι ολοκληρωμένος» δήλωσε ο ασθενής σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι αποφάσισε να πάει στον γιατρό Guo Shuzhong ο οποίος σκέφτηκε αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα China Daily, ο ασθενής αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο χέρι. Κατά τη διάρκεια της εγχείρηση το γιατρός Shuzhong, επέκτεινε το δέρμα στην περιοχή του δεξιού βραχίονα και στη συνέχεια τοποθέτηση έναν χόνδρο, ο οποίος είχε αφαιρεθεί από τα πλευρά του ασθενούς, κάτω από το δέρμα. Ο γιατρός δήλωσε πως το συγκεκριμένο μέρος της εγχείρησης ήταν και το δυσκολότερο.

Το τελικό στάδιο της εγχείρησης πρόκειται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα περιλαμβάνει τη μεταμόσχευση του αυτιού από το χέρι στο κεφάλι του ασθενούς.

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν νέο αυτί μέσα στο χέρι του ασθενή (εικόνες) Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν νέο αυτί μέσα στο χέρι του ασθενή (εικόνες) Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.