Βρετανικό πανεπιστήμιο υπόσχεται ότι σύντομα η ημέρα θα έχει 25 ώρες!



Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντάρχαμ, η τροχιά της γης επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να αυξάνονται από 24 σε 25 οι ώρες μίας ημέρας.

Όπως αναφέρει το Skynews, βασιζόμενο στην έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου, οι μελετητές συνέκριναν ουράνια φαινόμενα από το 720 προ Χριστού έως το 2015 και ανακάλυψαν πόσος χρόνος χρειάζεται για να έχει η ημέρα μια επιπλέον ώρα.

Σύφωνα με τις μελέτες αυτές, τους τελευταίους 27 αιώνες έχει επιμηκυνθεί η μέση ημέρα σχεδόν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms) ανά αιώνα. Έτσι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια για την επιπλέον ώρα μέσα στην ημέρα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μελέτης, Λέσλι Μόρισον, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι μία πολύ αργή διαδικασία», ενώ τόνισε ότι ότι η τροχιά της γης δεν επιβραδύνεται τόσο γρήγορα, όσο αρχικά αναμενόταν.

Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι θα χρειαστούν 5.200.000 χρόνια για να προστεθεί ένα λεπτό σε κάθε μέρα. «Αυτές οι εκτιμήσεις είναι κατά προσέγγιση, επειδή οι γεωφυσικές δυνάμεις που προωθούν την περιστροφή της γης δεν θα είναι απαραίτητα σταθερές σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», υποστήριξε ο Μόρισον.
ΠΗΓΗ
Βρετανικό πανεπιστήμιο υπόσχεται ότι σύντομα η ημέρα θα έχει 25 ώρες! Βρετανικό πανεπιστήμιο υπόσχεται ότι σύντομα η ημέρα θα έχει 25 ώρες! Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.