Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος Στην Κίνα Δεν Έχει Που Να Αφήσει Την Αυτοκρατορία Του

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα πρέπει να ψάξει να βρει κληρονόμο για να κληροδοτήσει την αυτοκρατορία του καθώς ο γιος του, είπε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τις επιχειρήσεις του, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να ζήσει μία τέτοια ζωή.

Ο Wang Jianlin, ιδρυτής και πρόεδρος της Dalian Wanda Group, είπε ότι ο μοναχογιός του δεν επιθυμεί να αναλάβει τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα θεματικά πάρκα και τα αθλητικά κέντρα που ανήκουν στον επιχειρηματικό κολοσσό και αποτιμώνται σε περισσότερα από 120 δισ. ευρώ.

«Ρώτησα το γιο μου σχετικά με το σχέδιο διαδοχής και μου απάντησε ότι δεν θέλει να ζήσει μία ζωή σαν τη δική μου» είπε ο 62χρονος Wang, σε επιχειρηματικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα.

Το κείμενο της ομιλίας του 62χρονου μεγιστάνα δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του ομίλου. «Ίσως οι νέοι έχουν τις δικές τους προτεραιότητες. Ίσως θα ήταν καλύτερα να περάσουν οι επιχειρήσεις σε επαγγελματίες στη διοίκηση και εμείς να τους βλέπουμε να διοικούν την εταιρεία» είπε ο Wang και πρόσθεσε ότι «έχουμε αρκετούς υποψηφίους».

Ο Wang Sicong είναι διευθυντής των επιχειρήσεων του πατέρα του και του ανήκει ποσοστό 2% της εταιρείας, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Ο νεαρός απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ μετά την αγορά δύο ρολογιών της Apple για τον σκύλο του, τα οποία το ζώο τα φοράει στα μπροστινά του πόδια και ανέβασε φωτογραφίες στο Weibo, το αντίστοιχο κινεζικό twitter.

Σε μία χώρα που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι κοινωνικές ανισότητες, οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργή. Τα ρολόγια της Apple πωλούνται από περίπου 850 έως 1.400 ευρώ στην Κίνα, μία τιμή που ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο του μηνιαίου μισθού ενός υπαλλήλου σε εταιρία στις μεγάλες πόλεις της Κίνας.

Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος Στην Κίνα Δεν Έχει Που Να Αφήσει Την Αυτοκρατορία Του Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος Στην Κίνα Δεν Έχει Που Να Αφήσει Την Αυτοκρατορία Του Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.