Πώς να φτιάξουμε τους δικούς μας Πίνακες με Αλουμινόχαρτο

Μια μοναδική ιδέα για πίνακες που είναι πάρα πολύ απλή για να δοκιμάσετε. Το τελικό αποτέλεσμα θα θυμίζει παλιά πλακάκια οροφής από κασσίτερο που ήταν δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του 1800 και στις αρχές του 1900, κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής.


Υλικά
Χαρτόνι
Μολύβι
Κόλλα Tacky Glue πολλαπλών χρήσεων
Κόλλα στικ
Αλουμινόχαρτο
Μπατονέτες
Μαύρο βερνίκι παπουτσιών
Παλιό πανί ή χαρτί κουζίνας

Οδηγίες

1. Πάρτε ένα κομμάτι απλό χαρτόνι για να το χρησιμοποιήσετε ως βάση.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε θέμα όπως π.χ. ζώα, πρόσωπα, αφηρημένη τέχνη σχέδια, κλπ. Με το μολύβι κάντε το σχέδιο στο χαρτόνι.

3. Βάλτε κόλλα πάνω από στις γραμμές του μολυβιού. Ο σκοπός της κόλλας είναι να δημιουργήσει ανυψωμένα τμήματα όταν βάλετε το αλουμινόχαρτο από πάνω. Η κόλλα Tacky Glue είναι ιδανική επειδή δεν απλώνεται παντού όσο μια κανονική υγρή κόλλα. Κρατήστε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες στο ελάχιστο γιατί θα είναι δύσκολο να δουλευτεί το αλουμινόχαρτο γύρω τους. Αφήστε να στεγνώσει τελείως.


4. Μόλις η κόλλα στεγνώσει, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο λίγο μεγαλύτερο από το χαρτόνι, έτσι ώστε να είναι αρκετό όταν το διπλώσετε προς τα πίσω. Πάρτε το στικ κόλλας και εφαρμόστε είτε στην πλευρά του φύλλου που θα καλύψει το σχέδιο ή απευθείας πάνω στο σχέδιο.

Πατήστε το φύλλο από πάνω και διπλώστε τις τέσσερις πλευρές στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, πιέστε ελαφρά το φύλλο προς τα κάτω έτσι ώστε να κολλήσει στο χαρτόνι. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό απαλά, ώστε να μην σπάσει το φύλλο!

5. Με μια μπατονέτα πιέστε ελαφρά το αλουμινόχαρτο γύρω από τις γραμμές της κόλλας έτσι ώστε τα σχήματα να γίνουν πιο ορατά.

6. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα άξυστο μολύβι για να προσθέσετε λεπτομέρειες πιέζοντας απαλά πάνω στο χαρτόνι. Μια ποικιλία σχημάτων όπως γραμμές, στρόβιλοι και κύκλοι θα προσθέσουν υπέροχη υφή στον πίνακα.

7. Τέλος, καλύψτε όλη την επιφάνεια με μαύρο βερνίκι παπουτσιών και σκουπίστε τυχόν περίσσεια χρησιμοποιώντας ένα παλιό πανί ή χαρτί κουζίνας. Θα φανούν έτσι οι λεπτομέρειες που έχετε προσθέσει και θα σκουρύνει επίσης το χρώμα του φύλλου.



ΠΗΓΗ
Πώς να φτιάξουμε τους δικούς μας Πίνακες με Αλουμινόχαρτο Πώς να φτιάξουμε τους δικούς μας Πίνακες με Αλουμινόχαρτο Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.