ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Το Edge στο Άμστερνταμ είναι σίγουρα μοναδικό στο είδος του...

Ξέρει πού μένεις. Τι αμάξι οδηγείς. Ξέρει ποιον θα συναντήσεις σήμερα και πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου (τουλάχιστον θα ξέρει μέχρι την επόμενη αναβάθμιση). Αυτό είναι το Edge, το πιο έξυπνο και πράσινο γραφείο, που στεγάζει κυρίως τα γραφεία της Deloitte και βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Όλα ξεκινούν από μία εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στα smartphones των υπαλλήλων και αποθηκεύει πληροφορίες για το προφίλ τους, σύμφωνα με το Bloomberg. Από τη στιγμή που ο υπάλληλος ξυπνά είναι συνδεδεμένος. Η εφαρμογή τσεκάρει το πρόγραμμα του καθενός και το κτίριο αναγνωρίζει το όχημα και κατευθύνει τον κάθε εργαζόμενο στην κατάλληλη θέση πάρκινγκ.

Μετά η εφαρμογή σού βρίσκει το γραφείο σου, καθώς οι υπάλληλοι δεν κάθονται κάθε μέρα στο ίδιο. Ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός βρίσκεται το κατάλληλο γραφείο: για καθιστούς, για όρθιους, κλειστό γραφείο ή γραφείο συναντήσεων. Όπου και αν κάτσει ο εργαζόμενος η εφαρμογή γνωρίζει ακόμα και το πόσο φως χρειάζεται για να δουλέψει!

Το Edge είναι εκτός από το πιο έξυπνο και το πιο πράσινο κτίριο. Έχει ψηφιδωτό παραθύρων και ηλιακών πάνελ, καταναλώνει 70% λιγότερο ηλεκτρικό σε σχέση με άλλα γραφεία, ενώ μια τεράστια δεξαμενή στο πίσω μέρος του γκαράζ μαζεύει το βρόχινο νερό, ώστε να χρησιμοποιηθεί για πότισμα ή στις τουαλέτες.

Το Edge έχει χαρακτηριστεί ως το πιο πράσινο κτίριο βάσει της πιστοποίησης BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.