ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ χωρίς ράψιμο

Μια καινούργια κουρτίναείναι από τις αλλαγές που μπορούν ναλειτουργήσουν σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού πολύ πιοεντυπωσιακά απ΄όσο πολλές επιμέρους μικρότερες μετατροπές και να αλλάξουνριζικά την συνολική εικόνα του.
Ένας ιδιαίτερα πρακτικός αλλά καιοικονομικός τρόπος για να αλλάξετεκουρτίνες είναι η δυνατότητα ναεκμεταλλευθείτε κάθε είδους ήδη έτοιμο-ραμμένο ύφασμα, για οποιαδήποτε χρήση και αν προοριζόταν αρχικά. Για παράδειγμα τραπεζομάντηλα μεγάλων διαστάσεων, σε φλοράλ,καρώ ή ριγέ μοτίβα που θα βρείτε στην αγορά σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, λεπτά ριχτάρια, κομμάτια από δαντέλες που τυχόν διαθέτετε κλπ.

Για την μετατροπή τους σε κουρτίνες δεν θα σας χρειαστούν παρά κρίκοι-γαντζάκια που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα μεσχετικά είδη αλλά καιπολυκαταστήματα ειδών σπιτιού.
Το κόστος τους, από όπου και αν τα προμηθευτείτε, δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 ευρώ, για μια κουρτίνα κανονικού μεγέθους ή για δύο μικρότερες πλαϊνές και εάν ήδη διαθέτετε οποιοδήποτεύφασμα αυτό μπορεί να είναι και το ...μοναδικό κόστος αλλαγής μια κουρτίνας σας.

Ακόμη και εάν χρειαστεί να κόψετε το ύφασμα για να τοπροσαρμόσετε στο ύψος του παραθύρου, κάντε το και διπλώστεεσωτερικά στο πάνω μέρος, στο σημείο που θα την πιάσετε με τα γαντζάκια, έτσι το ότι δεν υπάρχει κανονική ραφή θα το ξέρετε μόνον ...εσείς.

Αν προτιμάτε τα γαντζάκιανα μην φαίνονται και η όψη της κουρτίνας να είναι ακριβώς όπως και εάν αυτή ήταν κρεμασμένη απόσιδηρόδρομο ή απλούς κρίκους, δεν έχετε παρά να πιάσετε το ύφασμα σε λίγοχαμηλότερο ύψος και όχι ακριβώς στο πάνω μέρος.

Τα "σχέδια"-πιέτες που μπορείτε να δημιουργήσετε διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο που θα διπλώσετε (λίγο, περισσότερο ή και καθόλου) το ύφασμα στο σημείο που θα πιαστεί κάθε γαντζάκι και για να καταφέρετε το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα κάντε μερικές δοκιμές με ποιο τρόπο το ύφασμά σας, ανάλογα και με το πόσο λεπτό ή πιο χοντρό είναι, θα "στέκεται" καλύτερα.

Είναι ένας εξαιρετικάαπλός τρόπος για να αλλάξετε μια κουρτίνα πραγματικά μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να ράψετε ή να γαζώσετε, ειδικά σε χώρους όπως νεανικά-παιδικά δωμάτια ή τηνκουζίνα, σε μικράπαράθυρα κλπ. όπως και για να προσθέσετεδιπλές πλαϊνέςκουρτίνες σε μια ήδη υπάρχουσα.

Ασφαλώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κρεμάσετε και μια κανονική κουρτίνα ή ένα ύφασμα που αφού γαζωθεί περιμετρικά μπορεί να κρεμαστεί απευθείας από κουρτινόξυλο-σωλήνα χωρίς στο πάνω μέρος να χρειαστεί να ράψετε ειδική κορδέλα για γαντζάκια ή κρίκους.








ΠΗΓΗ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ χωρίς ράψιμο ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ χωρίς ράψιμο Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.