Ένα μυστηριώδες διαστημικό αντικείμενο θα είναι ορατό από τη Γη τον επόμενο μήνα

Το αντικείμενο, που ονομάστηκε 2016 WF9, είχε εντοπιστεί στις 27 Νοεμβρίου, 2016 από το project NEOWISE της NASA, το οποίο «κυνηγάει» αστεροειδείς και κομήτες. Οι επιστήμονες του NEOWISE πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει μήκος ενός χιλιομέτρου. Αναμένεται να κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στην τροχιά της Γης στις 25 Φεβρουαρίου σε μια απόσταση 51 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Το αντικείμενο έχει προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των επιστημόνων της NASA, καθώς δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν είναι κομήτης ή αστεροειδής. Ως γενικός (αλλά σε καμία περίπτωση αλάνθαστος) κανόνας, οι αστεροειδείς τείνουν να είναι βραχώδεις ή περισσότερο μεταλλικοί, ενώ οι κομήτες έχουν την τάση να είναι παγωμένοι. Αυτό το αντικείμενο φαίνεται να είναι σκοτεινό και χωρίς αντανάκλαση, κάτι το οποίο συνήθως είναι μια ένδειξη ότι πρόκειται για κομήτη. Ωστόσο, δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό της σκόνης και του αερίου νέφους που ορίζει ένα κομήτη. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το αντικείμενο είναι άγνωστης προέλευσης.

Το 2016 WF9 θα μπορούσε να έχει προέλευση κομήτη δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών του Jet Propulsion Laboratory της NASA, James "Gerbs" Bauer: «Το αντικείμενο δείχνει ότι το όριο μεταξύ αστεροειδών και κομητών είναι θολό. Ίσως με την πάροδο του χρόνου αυτό το αντικείμενο να έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των πτητικών υλικών που βρίσκονται πάνω ή ακριβώς κάτω από την επιφάνειά του».

Το NEOWISE, όμως, κατάφερε να ανακαλύψει ένα άλλο αντικείμενο για το οποίο κατανοεί περισσότερα. Στα τέλη του περασμένου έτους, βρήκε τον C / 2016 U1, έναν κομήτη που ταξιδεύει γύρω την Γη τη στιγμή αυτή.

Ήταν ορατός, ακόμα και με ένα ζευγάρι κιάλια, από το βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του 2017 στο νοτιοανατολικό ουρανό, κατά τις ώρες πριν από την ανατολή του ηλίου.
Ένα μυστηριώδες διαστημικό αντικείμενο θα είναι ορατό από τη Γη τον επόμενο μήνα Ένα μυστηριώδες διαστημικό αντικείμενο θα είναι ορατό από τη Γη τον επόμενο μήνα Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.