Ο 'Διάβολος' του New Jersey!

Απ’ όλα τα μυθικά πλάσματα της σύγχρονης εποχής τα πιο «ζωντανά» είναι αυτό της Λίμνης Loch Ness και ο Διάβολος του Jersey. Οι μαρτυρίες για την θέαση του Jersey Devil όπως είναι γνωστός,ξεπερνούν κάθε προηγούμενο καθώς και η συχνότητά τους.
Το πλάσμα των Pinelands του New Jersey στοιχιώνει τις γύρω περιοχές για πάνω από 260 χρόνια.Ήταν το αίτιο για να κλείσουν σχολεία,εργοστάσια και πολλοί ντόπιοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τρομοκρατημένοι. Όταν το New Jersey ήταν ακόμα Βρετανική αποικία,εμφανίστηκε ένα πλάσμα που έκανε επιθέσεις στα ζώα και στις καλλιέργειες και κρυβόταν στα βουνά των περιοχών.Το περιγράφουν όσοι το είδαν ως εξής: Είχε κεφάλι αλόγου με κέρατα, φτερά νυχτερίδας και οπλές στα πόδια του.Συχνά αναφέρθηκε οτι τα μάτια του έλαμπαν πράσινα.

Ο Θρύλος θέλει τη γέννηση του Διαβόλου του Jersey να συμβαίνει το 1735 από μια κάτοικο του Pines την οποία έλεγαν Leeds και της οποίας το παρελθόν είναι αμφιλεγόμενο.Η Ίδια είχε ήδη 12 παιδιά και ήταν έγκυος στο 13.Αγανακτισμένη είπε «Αυτό το παιδί ας το πάρει ο Διάβολος».Σύμφωνα με το Θρύλο γεννήθηκε ένα φυσιολογικό αγοράκι το οποίο μεταμορφώθηκε στην παραπάνω μορφή και επιτέθηκε στη μητέρα του σκοτώνοντάς την.Έπειτα, στράφηκε ενάντια στα αδέλφια και στον πατέρα του ουρλιάζοντας και πέταξε φεύγοντας από το σπίτι.Από τότε στοιχιώνει την περιοχή.

Τον 18ο και τον 19ο αιώνα ο Διάβολος του Jersey φαίνεται να ζεί και να κινείται στο Pines όπου βρίσκονται άσχημα σκοτωμένα και φαγωμένα ζώα,ενώ δεν είναι λίγοι οι άτυχοι που θα το δούν από κοντά.Στις αρχές του 1900 εμφανίζεται σε πιο αστικές περιοχές σπέρνωντας τον πανικό.

Τους κάτοικους της χιονισμένης περιοχής της Delaware Valley περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη το πρωί της 16 Ιανουαρίου του 1909.Υπήρχαν παντού πατημασιές στη μικρή πόλη.Πάνω σε στέγες σπιτιών και γύρω από φράκτες υπήρχαν ίχνη από βήματα ενός άγνωστου πλάσματος.Τα βήματα του Διαβόλου συνεχίζονταν μέχρι την Φιλαδέλφεια και το Κάμπτεν πάνω στις στέγες των σπιτιών.Ο τρόμος των κατοίκων κορυφώθηκε όταν τα λαγωνικά δεν ακολουθούσαν τα άγνωστα ίχνη και έδειξαν να δυσανασχετούν.Τα σχολεία έκλεισαν,καθώς οι γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους,και πολλοί μύλοι εγκαταλήφθηκαν καθώς κανείς δεν δεχόταν να δουλέψει κοντά στο δάσος.

Οι μαρτυρίες για την θέαση του Jersey Devil αυξήθηκαν,και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που το πυροβόλησαν δίχως να καταφέρουν να το τραυματίσουν.Το είδαν άτομα στην περιοχή της Pennsylvania, στο Bristol και στο Bridgeton. Την ίδια χρονιά στο Νότιο Κάμπντεν η κυρία Sorbinski άκουσε τον σκύλο της να γαυγίζει και έπειτα να κλαίει στην αυλή την νύχτα.Βγαίνοντας έξω είδε τον Jersey Devil να έχει στο στόμα του το σκύλο. Έπειτα, έφυγε πετώντας αφήντας τον αιμόφυρτο σκύλο πίσω του.
Οι «επισκέψεις» κατ’ οίκον αυξήθηκαν πιθανόν λόγω της έλλειψης κυνηγιού στις γύρω περιοχές.Η κ. J.H, White είδε τον Devil στην πίσω αυλή της ενώ το ζευγάρι Nelson Evans άκουσε ήχους από ένα βαρύ πλάσμα στη στέγη.Βγαίνοντας,είδαν ένα πλάσμα ύψους 6 ποδιών με φτερά να ουρλιάζει βραχνά προς τον ουρανό.Τα οικόσιτα ζώα βρίσκονταν νεκρά και μισοφαγωμένα.
Το 1927 ένας οδηγός ταξί καθώς οδηγούσε προς το Salem έσκασε το λάστιχο του και κατέβηκε να το αλλάξει.Ξαφνικά είδε το αυτοκίνητό του να κινείται βίαια από ένα πλάσμα που ανέβηκε πάνω του και ο ίδιος έφυγε τρέχοντας. Οι μαρτυρίες καθώς και φωτογραφίες από τα ίχνη του δημοσιεύτικαν στις εφημερίδες και το 1960 προσφέρθηκαν 10000 δολλάρια για την αιχμαλωσία του γεγονός που κανείς δεν κατάφερε. Ακόμη και σήμερα σποραδικά βλέπουν τον Jersey Devil στην περιοχή του Pines.

Ο Θρύλος του Jersey Devil συνθέτει κομμάτι της τοπικής παράδοσης και πλέον είναι μέσο για να προωθείται τουριστικά η περιοχή.
Τι ήταν όμως πραγματικά αυτό το πλάσμα;Μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις μαρτυρίες τόσων ατόμων;
ΠΗΓΗ
Ο 'Διάβολος' του New Jersey! Ο 'Διάβολος' του New Jersey! Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.