Το πιο μυστηριώδες νησί της Μεσογείου -Ο κόμης Μόντε Κρίστο και ο θησαυρός των πειρατών [εικόνες]

Χιλιάδες αναγνώσεις του μυθιστορήματος. Εκατομμύρια τηλεθεατές της ταινίας, η οποία έμεινε στην ιστορία. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το νησί Μόντε Κρίστο στα δυτικά της Ιταλίας αποτελεί το πιο μυστηριώδες μέρος της Μεσογείου.

Οταν ο Αλέξανδρος Δουμάς έγραψε το μυθιστόρημα «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» τον 19ο αιώνα, ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί το ταξίδι που θα έκανε το βιβλίο του μέσα στα χρόνια. Η επιλογή του νησιού, το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες το 1800 είχαν ονομάσει «Ωγλάσσα», δεν ήταν τυχαία ούτε για την κινηματογραφική παραγωγή πριν λίγα χρόνια.

Στα δυτικά της Ιταλίας, έξω από το Λιβόρνο, ανεκμετάλλευτο βάσει της φήμης που έχει αποκτήσει. Αγαπημένο μέρος των πειρατών, ανήκει πλέον στο αρχαιολογικό μουσείο της Τοσκάνης.

Κάθε χρόνο μόνο 1.000 τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και αυτή τη στιγμή η λίστα είναι τόσο μεγάλη, που η αναμονή αγγίζει ακόμη και τα τρία χρόνια.

Η άγρια ομορφιά σε συνδυασμό με την ακατέργαστη θέα και φυσικά το μυθιστόρημα του κόμη Μόντε Κρίστο δημιούργησαν και όλους τους μύθους γύρω από τους θησαυρούς των πειρατών, οι οποίοι είναι θαμμένοι στο νησί και τη θάλασσά του, αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ...
ΠΗΓΗ
Το πιο μυστηριώδες νησί της Μεσογείου -Ο κόμης Μόντε Κρίστο και ο θησαυρός των πειρατών [εικόνες] Το πιο μυστηριώδες νησί της Μεσογείου -Ο κόμης Μόντε Κρίστο και ο θησαυρός των πειρατών [εικόνες] Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.