Απίστευτο! Πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων με… κέρματα

Να πληρώσει τους εργαζομένους της σε κέρματα αποφάσισε μία εταιρεία λεωφορείων στην ανατολική Κίνα, προκειμένου να απαλλαγεί από τον βραχνά της μεταφοράς των νομισμάτων στην τράπεζα.

Οι περίπου 200 εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών στην επαρχία Τσιανγκσού με έκπληξη έλαβαν, όταν ήρθε η ώρα να πληρωθούν, από ένα σακουλάκι γεμάτο με κέρματα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και το BBC.

Η εταιρεία είδε τις πωλήσεις εισιτηρίων να σημειώνουν αύξηση τον Ιανουάριο λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς, ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι περισσότεροι εκ των πελατών της προτίμησαν να πληρώσουν σε μετρητά, με τα ταμεία να γεμίζουν με 200.000 γουάν (περίπου 28.000 ευρώ) σε κέρματα.

Αποτιμώντας την όλη κατάσταση, η εταιρεία αποφάσισε αντί της μεταφοράς των κερμάτων στην τράπεζα «που θα απαιτούσε πολλά χέρια και εξοπλισμό», να πληρώσει τελικώς τους μισθούς των υπαλλήλων της -από 300 έως 1.000 γουάν- σε κέρματα.

Πάντως, μετά από τα παράπονα ορισμένων εκ των υπαλλήλων και τη δημοσιότητα που έλαβε η ιστορία, το τοπικό υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας κάλεσε τους εργαζομένους να ανταλλάξουν τα κέρματα με χαρτονομίσματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους.
ΠΗΓΗ
Απίστευτο! Πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων με… κέρματα Απίστευτο! Πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων με… κέρματα Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.