Έχετε κάλους στα χέρια και τα πόδια; Ίσως έχετε καρκίνο σ’ αυτά τα απίθανα σημεία

Υποφέρετε από ασυνήθιστα παχείς κάλους στα χέρια και τα πόδια; Ίσως πάσχετε από καρκίνο του οισοφάγου.

Η σχέση μεταξύ του καρκίνου των χεριών και των ποδιών και του καρκίνου στον οισοφάγο ανακαλύφθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα φέτος στο ιατρικό περιοδικό Nature Communications, βρέθηκε ότι το ίδιο γονίδιο που προκαλεί τον καρκίνο στον οισοφάγο σκληραίνει το δέρμα στις παλάμες και τις πατούσες. Κάποιες φορές μάλιστα οι κάλοι μεγαλώνουν τόσο πολύ που χρειάζεται να αφαιρεθούν με ένα ξυραφάκι.

Οι κάλοι δεν είναι το μόνο σύμπτωμα για τον καρκίνο στον οισοφάγο. Ενημερωθείτε για τα ακόλουθα συμπτώματα και ενδείξεις:

1.Δυσκολία στην κατάποση του κρέατος, του ψωμιού ή των ωμών λαχανικών. Ο πόνος ή η δυσκολία που παρουσιάζει το άτομο κατά την κατανάλωση αυτών των τροφίμων ενδέχεται να είναι σύμπτωμα ενός όγκου που παρεμποδίζει το πέρασμα προς το στομάχι.

2.Αύξηση των βλεννών ή του σάλιου. Ο οργανισμός ανταποκρίνεται στη δυσκολία κατάποσης παράγοντας μεγάλες ποσότητες παχιάς βλέννας ή σάλιου.

3. Πόνος στο στήθος. Αυτό ίσως το νιώσετε ως ενόχληση, πίεση ή κάψιμο. Καθώς είναι κοινό σύμπτωμα άλλων, λιγότερο βλαβερών παθήσεων, όπως της καούρας, μην ανησυχήσετε εάν είναι το μόνο σας σύμπτωμα. Όμως, είναι σημαντικό να μιλήσετε στο γιατρό σας εάν επιμένει ή εάν συμβαίνει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα.

4. Μαύρα κόπρανα. Αυτό ίσως να είναι σύμπτωμα αιμορραγίας εξαιτίας ενός όγκου στον οισοφάγο.

5.Αίσθηση κόπωσης. Εάν ο όγκος προκαλεί αιμορραγία στον οισοφάγο, ενδέχεται να χάσετε πολλά ερυθρά αιμοσφαίρια και να παρουσιάσετε αναιμία. Ένα πρωταρχικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η αίσθηση μεγάλης κόπωσης.

6.Έμετος. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν παρουσιάζετε παλινδρόμηση της τροφής που μόλις έχετε φάει, εάν υποφέρετε από συνεχείς εμετούς ή εάν βγάζετε αίμα μαζί με τον έμετο.

7.Συνεχής βήχας. Ο συνεχής βήχας, ειδικά εάν συνοδεύεται από αίμα, μπορεί να είναι ένδειξη καρκίνου στον οισοφάγο.

8.Βραχνάδα. Το σύμπτωμα αυτό, όταν συνοδεύεται από ένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη καρκίνου στον οισοφάγο.

Εάν παρουσιάζετε περισσότερα από ένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, και ειδικά δυσκολία κατά την κατάποση, ενημερώστε το γιατρό σας.

Γνωρίζουν οι φίλοι και η οικογένειά σας για τις ενδείξεις και τα συμπτώματα του καρκίνου του οισοφάγου; Η ασθένεια θα σκοτώσει 15.690 Αμερικανούς μόνο στις ΗΠΑ.

Ο καρκίνος του Οισοφάγου παρότι δεν είναι από τις πρώτες και πιο συχνές μορφές της νόσου,θεωρείται εξαιρετικά επιθετικός.

Στη χώρα μας παρότι ο καρκίνος του οισοφάγου δεν είναι από τις συχνές μορφές της νόσου, οι ειδικοί θεωρούν πως τα επόμενα χρόνια πιθανώς και να αυξηθούν τα περιστατικά, καθώς εκτιμούν ότι ο αριθμός τους επηρεάζεται από το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δύο είναι οι βασικές μορφές του καρκίνου του οισοφάγου: το αδενοκαρκίνωμα και τοκαρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων.
Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα
Έχετε κάλους στα χέρια και τα πόδια; Ίσως έχετε καρκίνο σ’ αυτά τα απίθανα σημεία Έχετε κάλους στα χέρια και τα πόδια; Ίσως έχετε καρκίνο σ’ αυτά τα απίθανα σημεία Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.