Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία σε μπυραρία! (vid)

Θα μπορούσε να είναι το σενάριο κάποιας κωμωδίας, είναι όμως πέρα για πέρα πραγματικό.

Μια εκκλησία, στην πόλη Μπρίλεν του Βελγίου, μετατρέπεται κάθε Κυριακή μετά την λειτουργία σε μπυραρία σερβίροντας τους... πιστούς της πελάτες.
Οι ντόπιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι η εκκλησία αναγκάστηκε να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, μετά το “λουκέτο” στο τελευταίο καφέ της περιοχής. Οι κανόνες βέβαια στην εκκλησία – μπυραρία είναι κάπως αυστηροί καθώς το τελευταίο ποτό σερβίρεται λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ η μουσική απαγορεύεται. Από την άλλη, τα ποτά είναι πάμφθηνα, καθώς μπύρα και καφές κοστίζουν λιγότερο από 1 ευρώ.

Και βέβαια η κίνηση των “πιστών” στην εκκλησία, έχει αυξηθεί σημαντικά. Καθώς μια παγωμένη μπύρα ήταν παράδοση μετά την κυριακάτικη λειτουργία, το κλείσιμο του τελευταίου καφέ, άλλαξε την ρουτίνα των κατοίκων και τους ανάγκασε να ταξιδεύουν σε γειτονικά χωριά.

Ο ντόπιος ιερέας είδε στην συγκεκριμένη περίπτωση μια ευκαιρία να προσελκύσει περισσότερους συντοπίτες του στην εκκλησία. Αφού ζήτησε την άδεια από τις τοπικές αρχές, ανακοίνωσε πως κάθε Κυριακή μετά την Λειτουργία οι πιστοί είναι ευπρόσδεκτοι στο μπαρ της εκκλησίας για να πιουν όσο θέλουν.

Προϋπόθεση βέβαια για να μπεις στο μπαρ, είναι να έχεις πάρεις μέρος στη Λειτουργία.
Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία σε μπυραρία! (vid) Ιερέας μετέτρεψε εκκλησία σε μπυραρία! (vid) Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.