10 Μυθικά Πλάσματα που υπήρξαν στον κόσμο μας (φωτό)



Όλοι έχουμε έναν τρελό θείο που το παρακάνει με τις ιστορίες. Ίσως νομίζετε ότι αυτά που λέει είναι τρελά, αλλά σκεφτείτε το ξανά. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Ας δούμε 10 από αυτές:
1. Moby Dick
Ξεκινάμε με έναν από τους πιο διάσημους μύθους. Αυτή η μεγάλη λευκή φάλαινα είναι το μυθικό τέρας στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Herman Melville. Αλλά είναι βασισμένο σε πραγματικό πλάσμα; Κι όμως! Εκείνη την εποχή υπήρχε μια τεράστια φάλαινα με το όνομα “Mocha Dick” στις ακτές της Χιλής.


2. Ανταρόλυκος
Το Game of Thrones έκανε τον ανταρόλυκο δημοφιλή ξανά, αλλά αυτό το πλάσμα υπήρχε ήδη πολύ καιρό πριν στη γη. Αυτά τα πλάσματα όντως υπήρξαν και λέγεται ότι ήταν ανταγωνιστές της σιβηρικής τίγρης σε μέγεθος.

3. Δράκοι
Στο Game of Thrones υπάρχουν και δράκοι. Κι όμως, δεν είναι μυθικά πλάσματα. Μπορείτε να επισκεφτείτε ακόμα και ένα νησί γεμάτο δράκους. Φυσικά δεν βγάζουν φωτιά ούτε πετάνε όπως οι δράκοι στην τηλεόραση. Αλλά αυτό δεν κάνει τους δράκους Komodo λιγότερο τρομακτικούς.

Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τον αρχαίο πρόγονο τους Megalania. Αυτές οι σαύρες μήκους 8 μέτρων ήταν δηλητηριώδεις και έκαναν το θύμα τους να αιμορραγεί μέχρι θανάτου. Πάλι καλά που εξαφανίστηκαν.

4. Κράκεν
Για πάνω από 2.000 χρόνια υπήρχαν πολλές ιστορίες για το πλάσμα αυτό. Οι επιστήμονες παρομοίασαν αυτές τις ιστορίες με το γιγάντιο καλαμάρι. Βλέποντας ότι είναι πολύ δύσκολο να φωτογραφίσει κανείς το γιγάντιο καλαμάρι ακόμα και σήμερα, καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το πλάσμα ενέπνευσε τόσα μυστήρια.

5. Σειρήνες
Στην αρχαία μυθολογία οι σειρήνες ήταν όμορφες γυναίκες που παρέσυραν τους ναύτες στο θάνατο με το ακαταμάχητο κάλεσμα τους. Παρ’όλο που δεν υπάρχουν τέτοιες γοργόνες, οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι οι σειρήνες είναι εμπνευσμένες από το ντιγκόνγκ. Τα ντιγκόνγκ μένουν κοντά στην ακτή και έχουν προκαλέσει πολλά ναυάγια. Έτσι γεννήθηκε ένας μύθος.


6. Το Chupacabra
Κατά την διάρκεια του 1990 άρχισαν να εμφανίζονται μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν δει το Chupacabra στο Πουέρτο Ρίκο κι έτσι γεννήθηκε ένας σύγχρονος μύθος. Η επιστήμη έχει εξήγηση γι’αυτό το πλάσμα. Τα Chupabarca φέρονται να μην είναι κάτι άλλο πέρα από άγρια κογιότ τα οποία πάσχουν αυτό μεταδοτική δερματική ασθένεια, γι’αυτό και έχουν αιματοβαμμένη εμφάνιση.

7. Γρύπας
Ο γρύπας ήταν μισός λιοντάρι – μισός αετός. Πρόκειται για μύθο, σωστά; Και ναι και όχι. Η ιστορικός Adrienne Mayor πιστεύει ότι ο μύθος του γρύπα ξεκίνησε από τους αρχαίους χρυσωρύχους. Ανακάλυψαν τα απομεινάρια ενός πρωτοκεράτοπα με 4 πόδια και μεγάλο ράμφος χωρίς να το γνωρίζουν.

8. Μονόκεροι
Πριν ενθουσιαστείτε, δεν μιλάμε για τους μονόκερους που αγαπάνε το ουράνιο τόξο. Ο πραγματικός μονόκερως είναι λίγο πιο άσχημος. Ο σιβηρικός μονόκερως μοιάζει περισσότερο με μίξη άλκης με ρινόκερο, αλλά είναι τεχνικά μονόκερως.


9. Κύκλωπας
Οι αρχαίοι Έλληνες βάσιζαν τους μύθους τους στον κόσμο που ζούσαν. Για παράδειγμα, πολλά από τα μυθικά πλάσματα προέρχονται από τα οστά που ξέθαβαν. Στην περίπτωση του Κύκλωπα, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπεσαν πάνω σε γιγάντιο δεινοθηρίο. Ήταν συγγενής του ελέφαντα και είχε μια τρύπα στο κρανίο όπου βρισκόταν η προβοσκίδα του. Έτσι γεννήθηκε ο Κύκλωπας.

10. Sasquatch
Το Sasquatch ή ο Μεγαλοπόδαρος είναι αγαπημένος μύθος στην Βόρεια Αμερική. Το μαλλιαρό αυτό πλάσμα έχει εντοπιστεί πολλές φορές στα πυκνά δάση του Καναδά και των ΗΠΑ. Όλες οι φωτογραφίες του είναι κακής ποιότητες. Αυτό όμως δεν σταματά πολλούς από το να πιστεύουν ότι πρόκειται για πραγματικό πλάσμα.
10 Μυθικά Πλάσματα που υπήρξαν στον κόσμο μας (φωτό) 10 Μυθικά Πλάσματα που υπήρξαν στον κόσμο μας (φωτό) Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.