Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο στα 117 της

Χθες, Μ. Σάββατο, έφυγε από τη ζωή η τελευταία επιζήσασα του 19ου αιώνα και γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Ιταλίδα Έμμα Μοράνο, σε ηλικία 117 ετών, στο σπίτι της στη Βερμπάνια της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η Έμμα Μοράνο γεννήθηκε την 29η Νοεμβρίου του 1899 και, σύμφωνα με το πρακτορείο Agi, ο δήμαρχος της Βερμπάνια τόνισε ότι «έζησε μια απίστευτη ζωή και εμείς θα την θυμόμαστε πάντα για τη δύναμή της να προχωρά προς τα εμπρός».

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών που ερευνούν τα ηλικιωμένα πρόσωπα, η Gerontology Research Group (GRG), υποστηρίζει ότι πλέον η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου είναι η Τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν, που γεννήθηκε την 10η Μαρτίου του 1900.

Σύμφωνα με το κέντρο ερευνών, η Έμμα Μοράνο, ήταν το τελευταίο πρόσωπο που ήταν γνωστό παγκοσμίως κι είχε γεννηθεί πριν από το 1900. Έχασε την πρώτη της αγάπη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χώρισε από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε. Μέχρι τα 75 της χρόνια, εργάστηκε σε κλωστοϋφαντουργίες.

Η Μοράνο έζησε πολύ ανεξάρτητα, μένοντας μόνη της έως την ηλικία των 115 ετών, αν και δεν έβγαινε από το διαμέρισμά της για πάνω από 20 χρόνια. Από το 2015 παρέμεινε κλινήρης και είχε ανάγκη από μια βοηθό νοσοκόμα για όλο το 24ωρο.

Το μυστικό της μακροζωίας της ήταν η διατροφή της. Όταν ήταν 20 ετών, ο γιατρός της τη συμβούλευσε να τρώει τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά κι ένα βρασμένο, λίγο κρέας και πολύ λίγα φρούτα ή λαχανικά. Τη διατροφή αυτή ακολούθησε για σχεδόν έναν αιώνα.
Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο στα 117 της Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο στα 117 της Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.