Νευρικό κλονισμό έπαθαν οι Σκοπιανοί με την προτομή του Μεγ. Αλεξάνδου του Παυλόπουλου



Σε δημοσίευμά της την Πέμπτη η σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK, πολύ πριν εισβάλουν στο κοινοβούλιο των Σκοπίων οι ψευδομακεδόνες τραμπούκοι του Γκρουέφσκι [διαβάστε εδώ], δημοσίευσε εκτενή ανταπόκριση από το Στρασβούργο για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο Έλληνας Πρόεδρος δώρισε στον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, Τόρμπγερν Γιάγκλαντ, μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το δημοσίευμα αναφέρει, αρχικά, ότι ήταν αναμενόμενο πως ο Έλληνας Πρόεδρος θα προσέφερε κάποιο δώρο κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενο αυτού του «δώρου των Δαναών», όπως το χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο σχολιάζει ότι η άσκηση της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο συνέβαλε στο να διατηρηθεί η μυστικότητα σχετικά με το περιεχόμενο του ελληνικού δώρου.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά την επίδοση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Έλληνας Πρόεδρος ανέφερε:

«Εκ μέρους της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ήθελα να φέρω εδώ ως δώρο, ως μήνυμα από την Ελλάδα, την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όχι για να σας πω ότι ο Αλέξανδρος αποτελεί μεγάλη προσωπικότητα για την εποχή εκείνη, αλλά για να σας πω ότι ο ελληνικός πολιτισμός παραμένει ο ίδιος.

»Εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν διεξήγαμε κατακτητικούς πολέμους. Ποτέ. Πάντοτε υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας.

»Ακόμη και οι Έλληνες που διεξήγαγαν κατακτητικούς πολέμους, ήθελαν να συνομιλούν με άλλους πολιτισμούς.

»Σε αυτή την ταραγμένη περίοδο, εμείς γνωρίζουμε ότι η συνεργασία και η συνύπαρξη αποτελούν τη μοναδική δυνατότητα για την εμπέδωση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Αυτό έδειξε ο Μέγας Αλέξανδρος».

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρόεδρο για το δώρο, για το οποίο είπε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η θέση του δεν είναι στο Στρασβούργο, γιατί ο Αλέξανδρος ήταν κατακτητής, ωστόσο πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, όμως, η θέση του Αλέξανδρου είναι εδώ ακριβώς, διότι κατάφερε να ενώσει τους πολιτισμούς, να δημιουργήσει νέες ταυτότητες, να αφήσει ως κληρονομιά την ταυτότητα που έχουμε εμείς σήμερα. Αυτός δεν ανήκει μόνον στον ελληνικό λαό, αλλά ανήκει στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Οι Σκοπιανοί που παριστάνουν τους «Μακεδόνες» ενώ μιλάνε βουλγαρικά, διότι οι ψευδομακεδόνες των Σκοπίων είναι Βούλγαροι, ακόμα κι αυτή την ώρα που το σαθρό κρατίδιό τους κινδυνεύει με διάλυση ασχολούνται με τον Μέγα Αλέξανδρο. Αμετανόητοι οδεύουν στον γκρεμό…
tribune.gr
πηγη
Νευρικό κλονισμό έπαθαν οι Σκοπιανοί με την προτομή του Μεγ. Αλεξάνδου του Παυλόπουλου Νευρικό κλονισμό έπαθαν οι Σκοπιανοί με την προτομή του Μεγ. Αλεξάνδου του Παυλόπουλου Reviewed by olablogs on 13:15 Rating: 5
Από το Blogger.