Πάει για ρεκόρ Γκίνες ο Στέλιος Βάσκος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νέο υπεράνθρωπο εγχείρημα του Στέλιου Βάσκου. Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής προετοιμάζεται πυρετωδώς για να διανύσει με το ποδήλατό του το γύρο της Ευρώπης διεκδικώντας ρεκόρ Γκίνες.

Ο Στέλιος Βάσκος, έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο στο δρόμο , αντιμετωπίζοντας όλων των ειδών τις καιρικές συνθήκες αλλά και την επικινδυνότητα στην έκθεση της κυκλοφορίας του δρόμου, βάζει ένα ακόμη στοίχημα επιδιώκοντας κάτι το ανεπανάληπτο: να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατό του.

Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα... Περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, 25 συνεχείς μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…

Ο βετεράνος υπεραθλητής θέτει ξανά τον εαυτό του σε δοκιμασία στην προσπάθειά του να μεταδώσει σημαντικά μηνύματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ο μασέρ έχει πιάσει δουλειά και η προετοιμασία είναι εντατική. Προετοιμάζεται για να κάνει το αδύνατο δυνατό σε μία δοκιμασία που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια, αποδεικνύοντας ότι ανήκει αποδεδειγμένα στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν φοβούνται να «θυσιαστούν» προκειμένου να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, θέτοντας τα υψηλά ιδανικά του και την ορμή του σώματος και της ψυχής του πάνω από όλα, ακόμη κι από τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή τη φορά σκοπός της υπεράνθρωπης αυτής προσπάθειας είναι η ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ».

Για τους περισσότερους το ποδήλατο είναι ένα απλό μέσο μετακίνησης. Για τον Στέλιο Βάσκο αποτελεί μέσο βαθύτερης έκφρασης. Εκφράζει τα ιδανικά, τα πιστεύω του και τις αξίες μίας ολόκληρης ζωής. Κι αυτό το έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της ζωής του, μέσα από τις υπερπροσπάθειες, τα δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις που έχει πάρει.

Η εκκίνηση θα γίνει από το Δημαρχείο Τρικάλων την Τετάρτη, 7 Ιουνίου στις 9 μ.μ. Η αποστολή θα απαρτίζεται από τρία αυτοκινούμενα οχήματα, ένα ψυγείο κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Επίσης. Θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ και συνοδούς, ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση κι επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο, για την ασφάλεια του αθλητή.

Η τροφοδοσία, η υδροδοσία κι ό,τι άλλο είναι αναγκαίο θα γίνονται εν κινήσει. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την άδειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στο πλευρό του Στέλιου Βάσκου στέκονται από την πρώτη στιγμή δεκάδες άνθρωποι και χορηγοί, μικροί και μεγάλοι, που στηρίζουν την προσπάθειά του με όποιο μέσο διαθέτουν προσφέροντας την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στον Τρικαλινό υπεραθλητή. Μία προσπάθεια που στόχο έχει να εξυψώσει τα αθλητικά ιδεώδη, να περάσει κοινωνικά μηνύματα και να διαφημίσει την πόλη των Τρικάλων.

Εκκίνηση: Δημαρχείο Τρικάλων 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 9 μ.μ.
Προβλεπόμενος τερματισμός στις 5 Ιουλίου 2017

Οργανωτική επιτροπή
Πρόεδρος: Γεώργιος Σκαπέτης
Μέλη: Ευάγγελος Σταυτόπουλος, Σοφία Κασσοπούλου, Στέφανος Βάσκος, Γιώργος Σακκάς, Δημήτρης Καϊμάς, Βιβή Μαργαρίτ
Πάει για ρεκόρ Γκίνες ο Στέλιος Βάσκος Πάει για ρεκόρ Γκίνες ο Στέλιος Βάσκος Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.